Općina Virje

Virovski konjanici


Virovski konjanici

Predsjednik: Mladen Benkek

Konjički klub „Virovski konjanici“ osnovan je 6. listopada 2012. godine.

Cilj Kluba je rekreativno jahati našim krajem i uživati u prirodi, približiti djeci konjičke sportove i običaje te u svojim gostovanjima predstavljati svoju Općinu. Od početnih 5-6 članova, zaljubljenika u ovaj sport, do danas je broj članova narastao na 30-tak članova. Porastom članstva povećan je i broj konja, na oko 20-tak.

To je rezultiralo da je Klub sve zanimljiviji ostalim konjogojskim udrugama i konjičkim klubovima pa su članovi pozivani na sva događanja u Općini, Županiji i RH. Redovito odlaze na manifestacije kao  što su konjičke igre u okolici, proslave dana općina u Županiji te na mnogo drugih druženja.

Osim organiziranja posvete konja, konjskih zaprega i jahača te druženja konjara povodom Martinjskih dana Općine Virje, članovi sudjeluju i u humanitarnom radu pa tako već nekoliko godina u kontinuitetu, u odijelima Djeda Božićnjaka u zapregama obilaze djecu članova, djecu s posebnim potrebama, staračke domove te dijele slatkiše i darove.

Također organiziraju i Projahivanje virovskim krajem na kojem sudjeluje 50-tak jahača iz Koprivnice, Bjelovara, Križevaca, Virja i drugih općina.

Skip to content