Općina Virje

Aktualni EU projekti


Izgradnja kružnog toka i rekonstrukcija ulica Frana Lugarića i Ivana Gundulića u Virju

PROJEKT “Izgradnja kružnog toka i rekonstrukcija ulica Frana Lugarića i Ivana Gundulića u Virju”

Dana 15. lipnja 2018. godine s početkom u 10 sati u Vijećnici društvenog doma u Virju održano je svečano potpisivanje ugovora za izgradnju kružnog toka i rekonstrukciju ulice Frana Lugarića i Ivana Gundulića u Virju i ugovora za nadzor nad radovima.

Projekt izgradnje kružnog toka i rekonstrukcije ulica sufinancira se u okviru Mjere 7 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014-2020, Podmjere 7.2. „Ulaganja u izradu, poboljšanje ili proširenje svih vrsta male infrastrukture, uključujući ulaganja u obnovljive izvore energije i uštedu energije“ Operacije 7.2.2. „Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta“.

Općinski načelnik Mirko Perok potpisao je ugovore između Općine Virje kao nositelja projekta za izvođenje radova i za obavljanje stručnog i obračunskog nadzora nad radovima. U ime Bistre d.o.o Đurđevac ugovor je potpisao direktor Krešimir Habijanec te u ime Prostor EKO d.o.o. direktor Marijan Carek.

Ovom prilikom načelnik Mirko Perok zahvalio je sudionicima na projektiranju i ishođenju građevinske dozvole, konzultantskoj tvrtki Terra food j.d.o.o. iz Koprivnice na uspješnom apliciranju na natječaj. Načelnik je izrazio zadovoljstvo što će radove izvoditi domaća tvrtka s kojom je Općina Virje i do sada imala dobru suradnju te vjeruje da će tako biti i nadalje pri realizaciji ovog značajnog projekta.

Nositelj projekta: Općina Virje

Ukupna vrijednost projekta: 4.992.945,00 kn

Sufinancirano: Europska unija iz Europskog poljoprivrednog fonda 3.518.098,38 kn (70,46 %)

Općina Virje      1.474.846,62 kn (29,53 %)

Projektant: Prostor d.o.o. Bjelovar

Izvođač radova: Bistra d.o.o. Đurđevac

Nadzor radova: Prostor EKO d.o.o Bjelovar

Radovi završeni.

Skip to content