Općina Virje

Upravna tijela


Općinski načelnik

Mirko Perok je rođen 04. lipnja 1957. godine u Šemovcima.

 Osnovnu školu završava u Virju, a srednju prometnu u Zagrebu čime stječe zvanje kontrolor tehničke ispravnosti vozila. Nakon završetka školovanja pronalazi posao u Hrvatskom telekomu te nastavlja živjeti u Zagrebu, a u rodne Šemovce se zajedno s obitelji vraća 1992. godine, gdje i danas živi sa suprugom Katarinom i kćeri Martinom.

Nakon povratka iz Zagreba poslovnu karijeru počinje graditi u njemačko-austrijskoj kompaniji Lasselsberger-Knauf d.o.o. iz Đurđevca. Zahvaljujući predanom radu nakon više od 15 godina povjereno mu je radno mjesto voditelja projekata i ključnih kupaca.

Vrijedna iskustva i znanja na kojima temelji svoj poslovni uspjeh prenosi i na politički angažman u lokalnoj sredini.

U dva mandata obnaša dužnost predsjednika Mjesnog odbora Šemovci, a između 1997. i 2001. godine i potpredsjednika Općinskog vijeća Općine Virje. Dužnost načelnika Općine prvi puta preuzima 2006. godine, a nakon toga osvaja još četiri mandata na neposrednim lokalnim izborima 2009., 2013., 2017. i 2021. godine. Prva dva mandata obavlja volonterski, a dalje  profesionalno.

Aktivan je član i Hrvatske demokratske zajednice od 1992. godine u sklopu koje je obnašao niz dužnosti na općinskoj i županijskoj razini. U dva mandata član je županijskog odbora HDZ-a Koprivničko-križevačke županije, te predsjednik Općinskog odbora. Na posljednjoj izbornoj skupštini HDZ-a izabran je u Predsjedništvo županijskog odbora. Od 2017. obnaša dužnost člana Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije.

 U slobodno vrijeme intenzivno se bavi vinogradarstvom te uzgojem divljači.

Skip to content