Općina Virje

ŠRK “Krap” Virje


ŠRK “Krap” Virje

Predsjednik: Siniša Filipović

Sjedište: Miholjanska 90, Virje

Kontakt: 091 504 38 11

Na inicijativu nekolicine virovskih ribiča početkom 2013. godine osnovan je Športsko ribolovni klub „KRAP“ Virje. Povod osnivanja potekao je prvenstveno iz razloga što je na području općine Virje velik broj ribiča koji su bili učlanjeni u ribolovnim klubovima širom Podravine, te se rodila ideja da se većina njih stavi pod okrilje jednog. Naziv “KRAP“ je odabran na osnivačkoj skupštini, što je izraz naših djedova za ribu šaran.

ŠRK „KRAP“ je član Zajednice športsko ribolovnih klubova Đurđevac koja je ovlaštenik ribolovnog prava ovog dijela Podravine, član Županijskog ribolovnog saveza te Hrvatskog športskog ribolovnog saveza.

Klub sudjeluje ili čak organizira županijske lige i to u disciplinama „lov šarana“ i „lov ribe umjetnim mamcem“. Također sudjeluje na prvenstvu ZŠRK-a gdje postaje prvakom 2013. godine a isti rezultat bilježi i 2015. godine.  

Klub je ishodio odobrenje Ministarstva poljoprivrede da ribolovna voda „ Šodrana Miholjanec“ uđe u gospodarenja Zajednice tako da je ova voda od 2015. godine dio Gospodarske osnove ZŠRK-a što je omogućilo da se redovito poribljava sa 6 različitih vrsta riba te se obavlja ribočuvarska kontrola.

Od početka svojeg postojanja, Klub se uključio u Martinjske dane Općine Virje te je, uz suorganizaciju s Općinom Virje 2013. godine organizirana je prva „Martinjska fišijada“. Tijekom godina je prerasla u najjače takvo natjecanje u našoj županiji ali i šire.  

Danas „KRAP“ broji oko 80 članova s tendencijom blagog rasta. Funkcije u klubu obavljaju: predsjednik Siniša Filipović, potpredsjednik Renato Rerih, tajnik Dražen Vedriš, blagajnik  Mirko Jaković, predsjednik NO Predrag Kovačević. Većina nabrojenih čini i takmičarske ekipe kluba uz ostale natjecatelje: Ivan Rerih, Tihomir Vukašinović, Damir Šogorić, Mario Erdec, Danijel Ljubić.

Zainteresiranima i zaljubljenicima u ovaj sport, Klub pomaže pri polaganju ribičkih ispita kao i savjetima za ribolov.

Skip to content