Općina Virje

Udruga vinogradara, voćara i pčelara Virje


Udruga vinogradara, voćara i pčelara Virje

Trg Stjepana Radića 7, Virje

Predsjednik: Marijan Cepetić, dipl.ing.agr.
Tel: 098 837 578, 091 154 0988
udruga.vvp.virje@gmail.com
Žiro račun: 236000-1101671178
OIB: 46864791736

Udruga je osnovana 4. veljače 2003. godine sa  ciljem  okupljanja vinogradara, voćara i pčelara na području Općine Virje radi lakše i kvalitetnije edukacije o proizvodnji navedenih djelatnosti  te podizanju kvalitete krajnjih proizvoda naših proizvođača grožđa, vina, voća, meda i drugih pripadajućih proizvoda.

Osnivači su bili Mirko Pavunić. Ivica Juranić, Petar Cik, Mladen Fancev, Josip Adaković, Vlado Tišljar i ostali te  je donesen Statut Udruge.

Broj članova se uglavnom kreće oko broja 100.

Prvi predsjednik je bio u dva mandata po četiri godine Mirko Pavunić, a sadašnji je Marijan Cepetić.

Društvo ima Upravni odbor  od 13 članova i Nadzorni odbor od 3 člana.

Povodom Martinjskih dana Općine Virje Udruga organizira krštenje mošta te šetnje vinskim stazama, dok za Bartolovo upriličuje podizanje klopoca.

Tijekom cijele godine vrši se edukacija o proizvodnji, zaštiti te preradi, a isto tako odlazi se na stručne izlete diljem Hrvatske.

Udruga svojim članovima omogućuje korištenje raznih aparata koji im pomažu u radu  kao što su plašila za divljač, refraktometri, pumpa sa filterom, ph metar i ostalo, te osigurava popuste na zaštitna sredstva i subvenciju voćnih i loznih sadnica.

Udruga ima i u vlasništvu zemljište sa dvije stare etno klijeti koje će se koristiti kao turističke atrakcije, a u planu je i uređenje starog vinskog podruma.

Udruga redovito i u kontinuitetu organizira izložbe vina koje su postale najposjećenije u Koprivničko-križevačkoj županiji. Na izložbama članovi Udruge osvajaju brojne zlatne medalje i druge značajne rezultate.

Skip to content