Općina Virje

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Virje


Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Virje

Predsjednik: Mladen Šironja

Dana 01.03.2018. je osnovana Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – ogranak Općine Virje. S obzirom na veliki broj hrvatskih branitelja pripadnika domobranskih, gardijskih i policijskih postrojbi s područja Općine Virje, postojala je potreba za jednom sveobuhvatnom udrugom kakva je Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata koja objedinjuje sve branitelje od dragovoljaca do veterana, znači sve osobe sa statusom hrvatskog branitelja kako precizira Zakon o hrvatskim braniteljima.

Ciljevi rada UDVDR su, svakako, širenje istine o Domovinskom ratu, skrb i zastupanje interesa hrvatskih branitelja, pomoć u psihosocijalnoj reintegraciji hrvatskih branitelja, poticaj u razvoju i provođenju veteranskog zakonodavstva i suradnja sa državnim ustanovama koje se skrbe za ostvarivanje prava veterana i stradalnika Domovinskog rata.

Tijekom godine se u Udrugu učlanilo šezdesetak branitelja s područja općine Virje koji sudjeluju u raznim sportskim natjecanjima i druženjima branitelja u našoj županiji.

Članovi udruge su sudjelovali na tradicionalnom hodočašću na Bleiburg, a na Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja 05.08.2018.  položili su prvi puta vijenac za sve poginule i preminule branitelje na mjesnom groblju u Virju. U okviru  Martinjskih dana Općine Virje organizirali su posvetu svečane zastave Udruge te priredili druženje članova i gostiju iz drugih ogranaka UDVDR te ostalih udruga.

Skip to content