Općina Virje

Molitvena zajednica mladih „Martinci“


Molitvena zajednica mladih „Martinci“

U proljeće 2007. godine, na inicijativu tadašnjeg župnika vlč. Milana Lončarića i vjeroučitelja Zlatka Bočkaja , osnovana je Molitvena zajednica mladih „Martinci“. Ime „Martinci“ nose po svom zaštitniku sv. Martinu koji je njihov duhovni uzor na putu vjere. Od tada pa sve do danas zajednica neprekidno djeluje i doprinosi duhovnom životu naše župe.  Svaki od članova zajednice jednom godišnje na blagdan svetog Martina daje obećanje da će kroz godinu dana, kao član zajednice, redovito sudjelovati u svetoj Euharistiji, redovito moliti te činiti duhovna i tjelesna djela ljubavi. Kroz zajednicu je u ovih deset godina prošlo 50-ak mladih koji su svojom ljubavlju, požrtvovnošću, talentima pridonijeli životu i rastu zajednice. Zajednicu čine mladi svih uzrasta:  osnovnoškolci (krizmanici), srednjoškolci, studenti i radnici.

Članovi zajednice sudjeluju na različitim događanjima u župi i izvan nje. Tako mladi održavaju godišnji koncert u čast sv. Martina, pjevaju na adventskim događanjima i velikom božićnom koncertu, pjevaju na događanjima poput izložaba, Noći muzeja i slično. Mladi redovito pomažu oko održavanja crkve, vjeronaučne dvorane i župnog dvora. Također pomažu i potrebitima u našoj župi. Mladi sudjeluju  na mnogim duhovnim obnovama i hodočašćima gdje duhovno rastu i mole, ne samo za sebe već i za cijelu župnu zajednicu.

Biti član jedne takve zajednice znači veseliti se, družiti, raditi, moliti, pjevati, učiti, voljeti, žrtvovati se i sve to s jednim ciljem – biti jedan od Isusovih učenika. U ovakvoj zajednici se upravo uči kako istinski slijediti Isusa i konkretno živjeti svoju vjeru u svakodnevnom životu. 

Skip to content