Općina Virje

Puhački orkestar DVD-a Virje


Puhački orkestar DVD-a Virje

Voditelj: Željko Brodarić, ing.stroj.

Dirigent: Josip Pankarić, prof.

Kontakt telefon: 091 582 37 69

Puhački orkestar Dobrovoljnog vatrogasnog društva Virje osnovan je kao Limena glazba još davne 1885. godine.  Od samog osnutka  pa sve do današnjih dana djeluje u sklopu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Virje.

Danas je to moderan puhački orkestar,  član Hrvatskog sabora kulture i Zajednice Kulturno umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije. Orkestar okuplja mještane Virja različite dobi i profesija, ali i članove iz okolnih mjesta i gradova, broji oko 50  aktivnih glazbenika te nekoliko vanjskih suradnika. Orkestar redovito svake godine prima nove članove, polaznike osnovne glazbene škole koja djeluje kao Područni odjel Umjetničke škole Fortunat Pintarić Koprivnica, u Virju.  U sklopu glazbe djeluje i mali puhački orkestar u kojem vježbaju najmlađi glazbenici prije nego se priključe velikom orkestru.

Repertoar orkestra je raznovrstan, te ga osim klasičnih koračnica i marševa, sačinjavaju poznate klasične skladbe te popularne rock, swing, blues, jazz skladbe, filmska glazba, ali i skladbe domaćih autora te tradicionalna djela različitih zavičaja Republike Hrvatske.

Puhački orkestar DVD-a Virje redoviti je i neizostavni sudionik većine društvenih događaja od vatrogasnog, općinskog i školskog značaja. Svake godine orkestar održi petnaestak javnih nastupa što na teritoriju općine  i županije tako i na teritoriju cijele Republike Hrvatske.

Sudjeluje na tradicionalnom Božićno-novogodišnjem koncertu u Virju, u fašničkoj povorci ulicama mjesta, priređuje koncert za Dječji sajam, sudjeluje u Martinjskim danima Općine Virje, nastupa prigodom paljenja adventskih svijeća, sudjeluje u obilježavanju dana Koprivničko-križevačke županije te u svim događanjima i obilježavanjima vezanim za Dobrovoljno vatrogasno društvo Virje. Za izdvojiti je i nastup na Jazz festivalu u Koprivnici koji se održava tijekom ljeta a okuplja vrhunske domaće i strane jazz glazbenike.  2016. godine predstavljao je Koprivničko-križevačku županiju na državnom natjecanju u Novom Vinodolskom uz još 54 orkestra iz cijele države.

Skip to content