Općina Virje

Glumišna družina Virje


Glumišna družina Virje

Predsjednica: Nataša Sušanj

Glumišna družina Virje započela je svoje djelovanje pod okriljem Hrvatskog pjevačkog društva „Ferdo Rusan“ Virje, a kao samostalna udruga registrirana je 2007. godine. Prva predsjednica bila je Đurđica Krčmar Zalar, tajnik Željko Zalar, blagajnik Davor ČIžmešinkin.

Od 2015. godine predsjednica je Nataša Sušanj, dopredsjednica Katarina Franjo i blagajnik Snježana Ljubić.

Glumišna družina se može pohvaliti brojnim predstavama koje je izvela pred domaćom publikom ali i publikom diljem RH. Redovito sudjeluje na Županijskoj smotri kazališnih amatera Koprivničko-križevačke županije na kojima osvaja nominacije i značajne nagrade.

Aktivna je u gostovanjima i izvođenju predstava kod prijateljskih udruga te i sama ugošćuje susjedne glumišne udruge te time njeguje dobrosusjedske odnose i suradnju.

2017. godine Glumišna družina proslavila je desetu godišnjicu postojanja i uspješnog rada kojom prigodom je izdana knjiga Tri koraka sim, tri koraka tam, autorica

Kroz ovo razdoblje, članovi su izveli brojne predstave od kojih su neke od tekstova prilagodile ili  napisale Đurđica Krčmar Zalar i Katarina Franjo.

Kao najznačajniji uspjesi u proteklih godina mogu se  izdvojiti predstave kojima je Glumišna družina osvajala visoka priznanja publike, nagrade za najbolju režiju ili tekstove, te za najbolje pojedinačne uloge:  »Norc«, »Krčmarica Marica«, »Trnovčica«, »Yugo 45«,  »Škrtica«, »Važno je zvati se Martin« te brojne druge. Glumišna družina Virje izborila se svojim predanim radom i zanimljivim tekstovima i nastupima za vodeća mjesta među glumcima amaterima i to ne samo u Virju i Koprivničko-križevačkoj županiji već i u Republici Hrvatskoj.

Skip to content