Općina Virje

Dobrovoljno vatrogasno društvo Šemovci


Dobrovoljno vatrogasno društvo Šemovci

Predsjednik: Mirko Posavec

Tajnica: Petra Kolarević

Dobrovoljno vatrogasno društvo Šemovci osnovano je 2. listopada 1926. godine kojoj je prisustvovalo 13 članova. Od samog početka, osim obavljanja svoje osnove zadaće spašavanja ljudi i imovine, Društvo sudjeluje i u raznim aktivnostima iz društvenog života i okolice.

Kroz svojih više od 90 godina postojanja, Društvo je unatoč usponima i padovima održalo se sve do današnjeg dana.

Danas Društvo broji oko 60-tak članova od kojih su polovica djeca i mladež. Velik napredak u Društvu započet je prije 15 godina kada je u rad uključen veći broj mladih članova koji su svojim entuzijazmom, uz vodstvo nekoliko iskusnih članova, oživjeli rad Društva i podigli ga na višu razinu.

Od tada je u potpunosti obnovljeno vatrogasno spremište, nabavljeno navalno vozilo, uređen poligon za vježbu natjecateljskih ekipa i okoliš oko spremišta. Kontinuirano se radi na opremanju potrebnom opremom i na osposobljavanju i usavršavanju članova.

Društvo redovito sudjeluje na natjecanjima od kojih su najznačajniji nastupi na županijskim i državnim natjecanjima. Za izdvojiti je uspjeh ženske mladeži 2016. i 2017. na državnom natjecanju.

Društvo u svom radu surađuje s okolnim i prijateljskim vatrogasnim društvima, ali i s ostalim udrugama u mjestu te s Mjesnim odborom Šemovci.

Skip to content