Općina Virje

Novosti


Natrag

Županijska izložba vina u Đurđevcu

  • Novosti
  • Objavljeno: Srijeda, 08. svibnja 2013.

#

Zajednica vinogradara, vinara i voćara Koprivničko-križevačke županije zajedno s domaćinom ovogodišnje izložbe Udrugom vinogradara i voćara iz Đurđevca organizirala je ovogodišnju županijsku smotru vina, kao i natjecanje u spravljanju goričkog gulaša u Đurđevcu.

Na ovogodišnju jedanaestu po redu izložbu vina pristiglo je 218 uzorka vina od kojih je njih 20 proglašeno zlatnima. Po tradiciji na županijskoj izložbi Župan Koprivničko-križevačke županije proglašava i počasnu vinsku nagradu “Županovo vino”. Vino koje je osvoji zatim se kao gotovi proizvod nalazi u svakom prezentacijskom poklonu Županije i konzumira se na svim relevantnim promidžbenim događanjima od županijskog značaja. Obilježeno je i posebnom etiketom i upakirano u posebnoj dizajnerskoj boci.

Izložba Vina

Župan Darko Koren proglasio je tako za  „Županovo vino“ vino Chardonnay vinara Marijana Matočeca iz Đurđevca, a od istog vinara Gradonačelnik Đurđevca Slavko Gračan odabrao je i vino Sauvignon za „Gradonačelnikovo vino“. Po prvi puta ove godine dodijeljena su i priznanja za najbolje ocjenjeno vino izložbe Graševina prosušenih bobica Zlatka Sonenšanja iz Koprivnice, te za najbolje ocjenjeno vino Sauvignon bijeli hobi vinogradarke Vesne Savić iz Virja. U tradicionalnom natjecanju u spremanju Goričkog gulaša pobijedila je ekipa domaćina Udruge vinogradara i voćara iz Đurđevca. Od vinogradara iz Udruge vinogradara, voćara i pčelara Općine Virje Petar Cik je osvojio dvije zlatne medalje za sivi pinot i sauvignon.

Izložba vina Izložba vina

 

Skip to content