Općina Virje

Novosti


Natrag

Vrtićanci učili o važnosti očuvanja zdravlja

  • Novosti
  • Objavljeno: Utorak, 08. travnja 2014.

#

Kroz proteklo razdoblje u vrtiću „Zrno“ puno se pričalo o važnosti očuvanja zdravlja. Organizirane su također i razne aktivnosti kojima su se djeci približili pojmovi vezani uz ovu važnu temu. U svim skupinama oformljeni su centri liječnika i ljekarne koji su opremljeni raznim materijalima s kojima su se djeca kroz imitativnu igru i na njima primjeren način upoznavala. Materijali kojima smo opremili centre prikupljen je uz pomoć same djece i njihovih roditelja i na taj način smo i započeli s nizom aktivnosti.

Osim svakodnevne imitativne igre liječnika, ljekarnika, medicinske sestre, bolesnika, djeca su učila o dijelovima tijela, zdravoj prehrani, važnosti održavanja osobne higijene, upoznavala nove pojmove i bogatila svoje znanje.

Organiziran je i posjet ljekarni „Štefanić“ u kojoj radi mama Jasenka Horvat. Djeca su u ljekarni mogla čuti važne i korisne informacije koje nam je prenijela mag. pharm. Vesna Knežević, a isto tako su imala prilike i pitati što ih zanima te razgledati samu ljekarnu.

Uz pomoć medicinskih sestara, mame Martine Bušić i bake Ljerke Kenđelić, djeci je i stručno prezentiran materijal prikupljen po centrima. Naše gošće vrlo su se potrudile da na zanimljiv način djeci približe njima mrske injekcije, zatim zavoje za povrede, flastere, zaštitne kape, odjeću i maske. Posebni doživljaj je bio kad su ih sve „preslušale“ stetoskopom (slušalicama), a i sami su mogli provjeriti kako im rade srce i pluća.

Ovim aktivnostima obilježeni su tako Međunarodni dan života (02.02.), Svjetski dan bolesnika (11.02.) i Hrvatski dan liječnika (26.02.), a završne aktivnosti smo organizirali  07.04.2014. kada  smo obilježili i sam Svjetski dan zdravlja aktivnostima u vrtiću, ali i uključivanjem u zanimljivu akciju DND-a Virje koja se u popodnevnim satima odvijala na sportskim terenima škole.

Skip to content