Općina Virje

Novosti


Natrag

Vrtićanci se natjecali na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića

  • Novosti
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 13. svibnja 2013.

#

U subotu, 11. svibnja u Koprivnici je održan 12. Olimpijski festival dječjih vrtića kojeg već tradicionalno organiziraju Hrvatski olimpijski odbor i Zajednica športskih udruga grada Koprivnice. Cilj ovog projekta je promocija olimpizma, odgajanje djece putem sporta i poticanje harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta.

Na Olimpijskom festivalu je ove godine sudjelovalo 480 mališana iz 15 dječjih vrtića s područja grada Koprivnice i okolice.

Ove godine Dječji vrtić „Zrno“ se po prvi puta uključio u ovo natjecanje pa su se tako djeca starije odgojne skupine natjecala u 4 atletske discipline u konkurenciji dječaka i djevojčica – trčanju na 50m, bacanju loptice u daljinu, skoku u dalj i štafetnom trčanju, a nakon ovih disciplina i u nogometu za dječake i djevojčice.

Nakon svečanog mimohoda svih ekipa, polaganja olimpijske prisege natjecatelja, donošenja olimpijske baklje i “paljenja” olimpijskog plamena započelo je natjecanje u kojem su uživala i djeca i odgojiteljice.

Mali sportaši iz Virja pokazali su se kao odlični natjecatelji u svim disciplinama, a na kraju se kući vratili i s 2 osvojene medalje, zlatnom i brončanom u disciplini skok u dalj. Djevojčica Nika Puškaš je sa skočenih rekordnih 1.58m u dalj osvojila zlato, dok je dječak Luka Čižmešinkin sa skočenih izvrsnih 1.52m osvojio brončanu medalju.

Skip to content