Općina Virje

Novosti


Natrag

Vrtićance posjetile medicinske sestre

  • Novosti
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 19. ožujka 2018.

#

U petak, 16.03.2018. sve odgojne skupine u Dječjem vrtiću „Zrno“ Virje posjetile su medicinske sestre (naše vrtićke mame) Senka Brodarić Adaković, Martina Bušić i Marina Matoničkin.

Medicinske sestre su s djecom, na njima primjeren način, razgovarale o zanimanju liječnika i medicinskih sestara, o radu u bolnici, o bolestima, dale pokoji savjet vezan uz očuvanje zdravlja i važnosti održavanja osobne higijene te su djeci stručno prezentirale materijale koji su djeci bili vrlo zanimljivi i poučni. Kroz druženje i igru, djeci su približile „strašne“ injekcije, zavoje za povrede, flastere za „bube“, zaštitne kape, odjeću i maske i još mnogo toga zanimljivog. Za djecu srednje i starije odgojne skupine pripremile su i iznenađenje, prezentaciju BLS postupka, odnosno upoznavanje s osnovnim održavanjem života na lutki za vježbanje koja se i koristi za edukaciju. Tako su djeca međuostalim mogla vidjeti masažu srca, uspostavljanje dišnih puteva, prikazani su im instrumenti koji se koriste prilikom operacija, ponovila su važne brojeve telefona koje treba zvati u slučaju potrebe za pomoći, ponovila su dijelove tijela i unutarnjih organa, a sve to na njima primjeren način. Ono što ih se posebno dojmilo je trenutak kada su se i sama mogla okušati u reanimaciji.

Veliko hvala dragim mamama što su odvojile vrijeme kako bi djeci približile svoje zanimanje i tako im olakšale buduće susrete s medicinskim djelatnicima.

Skip to content