Općina Virje

Novosti


Natrag

Vrtić posjetile medicinske sestre

  • Novosti
  • Objavljeno: Petak, 26. veljače 2016.

#

U četvrtak, 25.02.2016. sve odgojne skupine u Dječjem vrtiću „Zrno“ Virje posjetile su medicinske sestre (naše vrtićke mame i bake) Martina Bušić, Ljerka Kenđelić. Mihaela Ormanec Marčinko, Senka Brodarić Adaković, Željka Saboliček i Jasna Posavec. Njihovom posjetom smo objedinjeno obilježili zanimljive dane koji se inače obilježavaju kroz mjesec veljaču – Međunarodni dan života (07.02.), Svjetski dan bolesnika (11.02.), Hrvatski dan liječnika (26.02.).

Medicinske sestre su s djecom, na njima primjeren način, razgovarale o zanimanju liječnika i medicinskih sestara, o radu u bolnici, o bolestima, dale pokoji savjet vezan uz očuvanje zdravlja i važnosti održavanja osobne higijene te su djeci stručno prezentirale materijale koji su djeci bili vrlo zanimljivi i poučni. Nakon toga uslijedila je imitativna igra liječnika, bolesnika i medicinskih sestara u kojoj su djeca uživala i zabavila se. Kroz igru, djeci su se približile „strašne“ injekcije, zavoji za povrede, flasteri za „bube“, zaštitne kape, odjeća i maske i još mnogo toga zanimljivog.

Od srca se zahvaljujemo dragim mamama i bakama što su odvojile vrijeme kako bi djeci približile svoje zanimanje i tako im olakšale buduće, često mrske, susrete s medicinskim djelatnicima.

Skip to content