Općina Virje

Novosti


Natrag

Vijesti iz Glumišne družine Virje

  • Novosti
  • Objavljeno: Utorak, 14. svibnja 2013.

#

U subotu i nedjelju, 4. i 5. svibnja 2013., u Osnovnoj školi prof. Franje Viktora Šignjara održan je seminar za voditelje, redatelje i glumce amaterskih kazališnih udruga te dramske stvaratelje pod nazivom „Režija amaterske predstave“ i „Osnove dramskog pisma“. Seminar je organizirao Hrvatski sabor kulture u suradnji sa Zajednicom kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije i Glumišnom družinom Virje, a seminaru je pribivalo pedesetak kazališnih amatera iz cijele Hrvatske.  Radionice i predavanja su vodile vrsne voditeljice – redateljica Nina Kleflin, prof. te dr. sc. Sanja Nikčević, teatrologinja, kazališna kritičarka i redovna profesorica na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

Prošloga petka, 3. svibnja 2013., Glumišna družina Virje ponovno se predstavila virovskoj publici svojom predstavom Yugo 45 čiji tekst je prema motivima iz romana Marine Lewycke napisala Đurđica Krčmar Zalar, a predstavu režirala Katarina Franjo. Sav dobrovoljni prilog, sakupljen od ulaznica, Glumišna družina Virje donirala je Udruzi Veliko srce malom srcu te tako barem malo olakšala potrebe djece sa srčanim manama i oboljenjima. Važno je i napomenuti da je ova predstava proglašena najboljom predstavom na 10. susretu kazališnih amatera Koprivničko – križevačke županije, a osim te nagrade, predstava je osvojila nagradu za najbolju mušku – Mario Brcković, najbolju žensku ulogu – Ana – Marija Hapavel  i najbolju scenografiju – Tomislav Ivanović. Glumišna družina Virje predstavit će se ovom predstavom na Državnoj smotri  u Slavonskom Brodu i to 18. svibnja 2013. u 18 sati.

U petak, 10. svibnja 2013. Glumišna družina Virje gostovala je, sa svojom predstavom Yugo 45,  u Kalinovcu. Publika je čestim pljeskom, za vrijeme trajanja predstave, nagradila virovske glumce te tako potvrdila da ova predstava zaista zaslužuje sve nagrade i pohvale kritike. Poželimo im puno uspjeha na Državnoj smotri kazališnih amatera u Slavonskom Brodu.

Skip to content