Općina Virje

Novosti


Natrag

Vatrogasci Donjih Zdjelica obilježili 70. godina humanosti, požrtvovnosti i rada

  • Novosti
  • Objavljeno: Utorak, 20. lipnja 2023.

#

U subotu, 17. lipnja 2023. godine Dobrovoljno vatrogasno društvo Donje Zdjelice obilježilo je 70 godina humanosti, požrtvovnosti i rada. Proslava je održana pod pokroviteljstvom Općine Virje, te supokroviteljstvom VZ Koprivničko-križevačke županije i tvrtke Vatropromet.
Od davne 1953. godine društvo je oslonac sigurnosti mještana, te nositelj društvenog i kulturnog života mjesta Donje Zdjelice.

Goste i uzvanike dočekivalo je počasno odjeljenje DVD-a Donje Zdjelice uz taktove Puhačkog orkestra DVD-a Virje.

U sklopu proslave, prije svečane sjednice, održana je taktično-pokazna vatrogasna vježba u neposrednoj blizini Društvenog doma Donje Zdjelice. U realizaciji vježbe sudjelovala su dobrovoljna vatrogasna društva u sastavu VZO Virje, i to: DVD Donje Zdjelice, DVD Miholjanec, DVD Šemovci, DVD Hampovica, DVD Rakitnica i DVD Virje. Ciljevi vježbe bili su pokazati mještanima i ostalim gostima mogućnosti i spremnost vatrogasaca VZO-a Virje u gašenju  požara. Vježbom je veoma uspješno rukovodio zapovjednik VZO Virje Božo Kicivoj.

Svojom nazočnošću proslavu su uveličali, načelnik općine Virje Mirko Perok, zapovjednik VZŽ Zvonimir Habijan, zapovjednik VZO Virje Božo Kicivoj, zamjenik zapovjednika JVP Đurđevac Alen Škudar, predstavnik tvrtke Vatropromet Ante Milišić, tajnik VZO Virje Zlatko Vukres, umirovljeni zapovjednik JVP Koprivnica Marijan Kicivoj, predstavnici 12 dobrovoljnih vatrogasnih društava, te mnogobrojni gosti i prijatelji DVD-a Donje Zdjelice.

Svečanu sjednicu pozdravnim je govorom otvorio predsjednik DVD-a Donje Zdjelice Krunoslav Kirin. Veoma iscrpno izvješće o samom radu i aktivnostima društva u proteklih 70. godina pročitao je tajnik društva Željko Kirin.

Svima nazočnima na sjednici, obratili su se mnogobrojni gosti i uzvanici, od predstavnika dobrovoljnih vatrogasnih društava, sponzora, Ante Milišića iz tvrtke Vatropromet, zapovjednika VZŽ Zvonimira Habijana do načelnika općine Mirka Peroka. Svi govornici su u svojem obraćanju čestitali na jubileju, pohvalili rad DVD-a, zahvalivši se članovima na plemenitosti i humanom djelovanju. Svi redom, govornici su uručili i prigodne darove predsjedniku društva Krunoslavu Kirinu.

Za svoj rad u društvu Vatrogasnu spomenicu za 70 godina primio je Ivan Lončar, koji je primio i Vatrogasnu spomenicu vatrogasni veteran. Vatrogasne spomenice za 60 godina rada u društvu primili su Blaž Došlinec i Mirko Kirin.

Pri kraju sjednice, predsjednik društva uručio je prigodne darove, načelniku općine Mirku Peroku, Moniki Cindrić i Saši Feletaru, a uručene su i zahvalnice i priznanja pokroviteljima, sponzorima i svima koji su na bilo koji način doprinijeli uspješnom radu društva.

Nakon svečane sjednice, domaćini su za sve nazočne pripremili prigodni domjenak, a zajedničko druženje uz dobru glazbu trajalo je tijekom cijelog dana…

tekst/fotografije
Krešimir Juratović

Skip to content