Općina Virje

Novosti


Natrag

Uspješan vikend virovskih košarkašica

  • Novosti
  • Objavljeno: Utorak, 18. siječnja 2022.

#

Ovog vikenda, 15. i 16. siječnja 2022. košarkašice ŽKK Podravac Virje odigrale su i pobijedile u nekoliko značajnih utakmica. 

ŽKK Podravac Virje – ŽKK Koprivnica 75-66 (12:13; 18:29; 22:13; 23:11)

Nastupile su: Popović L. 2, Bednaić l. 10 (1×3), Hrastić M. 10, Halusek M., Šoš I. 9, Ivković S. 10, Brezak A. 12 (3×3), Vincek S. 3 (1×3), Popović T., Drmenčić E., Cik E. 19 (3×3).

U subotu 15. siječnja 2022. godine ekipa Ženskog košarkaškog kluba Podravac iz Virja odigrao je prvu ovogodišnju seniorsku utakmicu protiv ekipe ŽKK Koprivnica, u kojoj je ostvarena zaslužena pobjeda i vraćen ukupan pozitivan omjer s 4 pobjede i 3 poraza Prve ženske lige – Skupina A. Od samoga početka utakmice djevojke su pokazale veliku energiju i želju za pobjedom, uslijed čega je u drugi plan pala pripremljena igra što je protivniku omogućilo, uz njihovu kvalitetu, da u nekoliko navrata odu na razliku od desetak poena prednosti. Na poluvremenu su detektirani propusti iz prvog dijela utakmice što je rezultiralo dominantnom prezentacijom domaće ekipe u drugom poluvremenu i na kraju sigurnom i zasluženom pobjedom. Unatoč nedostatku ponajboljih igračica, trenerski dvojac V. Hrženjak i M. Laptuš veseli reakcija onih iskusnijih koje dostojno odrađuju svoju ulogu i nose ekipu, kao i sve značajniji doprinos najmlađih perspektivnih igračica u seniorskoj konkurenciji. Ekipa Podravca se okreće treninzima i pripremi za naredno kolo koje dolazi već sljedećeg vikenda s gostovanjem kod Radosti iz Čakovca.

All star za kadetkinje (Z17) pripao Podravcu

Dan kasnije u Virju je odigrana All star utakmica za kadetkinje između virovske ekipe kao prvakinja Regije Sjever i selekcije lige (Koprivnica, Virovitica, Križevci, Čakovec, Molve), a koja je završila uvjerljivom pobjedom domaće ekipe 83:42. Na utakmici su od strane Košarkaškog saveza Koprivničko-križevačke županije podijeljene medalje za prve tri ekipe te priznanja za najbolju igračicu E. Drmenčić (Podravac) i najboljeg strijelca N. Kozlinger (Virovitica). U natjecanju za najboljeg tricaša pobjedu je odnijela I. Bednaić (Podravac), a ista je proglašena i MVP-jem All star utakmice. Kadetkinje Virja su osvajanjem regionalnog naslova izborile plasman u poluzavršnicu Prvenstva Hrvatske koja će odigrati na domaćem terenu od 28. do 30. siječnja 2022. godine. Protivnice za prolaz među četiri najbolje ženske  kadetske kipe u Hrvatskoj tražit će protiv Košarkaške akademije Žana Lelas iz Splita, ŽKK Zagreb i ŽKK ARX iz Crikvenice. Igračice se ovih dana okreću pripremama za taj turnir pod palicom trenerice V. Hrženjak.  

Ekipa Z13 došla do druge pobjede u ligi

Uz navedeno, najmlađe igračice (Z13) u nedjelju, 16.1.2022., u Varaždinu su protiv ekipe Vindi 2 ponijele drugu pobjedu u ligi (26:48), čime je u potpunosti zaokružen uspješan sportski vikend na početku godine u svim kategorijama.

Skip to content