Općina Virje

Novosti


Natrag

Uređenje odmarališta DND-a Virje u Selcu

  • Novosti
  • Objavljeno: Četvrtak, 29. lipnja 2017.

#

Društvo Naša djeca Virje zbog potreba usklađivanja sa zakonskim odredbama i daljnjeg poslovanja, osnovalo je poduzeće koje vodi brigu i upravlja odmaralištem.

Poduzeće se zove Virovski dom d.o.o., putnička agencija i usluge na adresi Trg Stjepana Radića 7  u  Virju. Odlukom osnivača, Skupštine DND-a Virje, direktorom je imenovan Josip Adaković, a upraviteljica odmarališta ostaje Martina Molnar koja je ujedno i predsjednica DND-a  Virje.

Vlasništvo nad odmaralištem je neupitno, vlasnik je DND Virje, a poduzeće Virovski dom ugovorom plaća najam DND-u Virje dogovorenu cijenu za aktivnosti koje Društvo provodi tijekom godine u radu s djecom i za djecu.

Ono što je dominiralo u aktivnostima DND-a Virje u posljednje dvije godine svakako je  legalizacija odmarališta u Selcu i njegova kategorizacija iz dječjeg odmarališta u hostel. Veliku stručnu pomoć u tome nam je pružio kao i puno puta do sada ing. Marijan Carek, naš virovec i član Društva, a ostale poslove vezano uz nabrojeno odrađivala je predsjednica Martina Molnar uz pomoć članova Odbora.

Svake godine, prema financijskim mogućnostima i prioritetima,  uređujemo jedan dio odmarališta da bi boravak djece i odraslih u njemu bio što ugodniji. Prilikom jednog obilaska odmaralištu  članovi  Odbora došli su do ideje da se uredi dvorište ili vrt  odmarališta. Marijan Carek  izradio je projekt te se u ožujku ove godine prišlo realizaciji. Organizaciju poslova sa majstorima i same radove izvršavali su članovi Odbora i članovi Društva, a radovi su uspješno završeni početkom lipnja. U tri navrata radili su na odvozu zemlje, razbijanju kamenja i betona da bi se mogla proširiti i opločiti terasa te probiti još jedan izlaz na ulicu. Zidarske radove obavio je Martin Šostarec iz Novog Virja koji ujedno koristi odmaralište u zimskom razdoblju. Sada odmaralište ima sasvim novi izgled, no nije još sve gotovo. Ima još mnogo ideja i poslova čija realizacija tek slijedi zavisno od financijskih mogućnosti.

Odmaralište trenutno radi punom parom. U njemu će osim virovske djece boraviti djeca iz susjednih mjesta, članovi  virovskih udruga, djeca i odrasli s posebnim potrebama. Ove godine naši gosti su i mažuretkinje iz Poljske te udruge iz Mađarske i članovi Društva koji ističu da je u Selcu najljepše.

Svakim uređenjem želimo privući što više djece koja bi došla na ljetovanja, a naravno i olakšati boravak onim osobama kojima je za to potrebna pomoć. Unaprjeđujemo i želimo svima ugodan boravak u našem odmaralištu, odnosno hostelu. Želite li se uvjeriti, dođite u Selce i posjetite nas, a posebno s razlogom da je i središte Selca potpuno izmijenilo svoj izgled, naime i tamo su izvršeni veliki radovi na uređenju našeg i vašeg Selca.

Informacije vezane uz Virovski dom ili oko slobodnih termina možete dobiti na mobitele poduzeća Virovski dom d.o.o.

095/650 67 01 upraviteljica
095/130 59 57 direktor

Skip to content