Općina Virje

Novosti


Natrag

Upriličen 6. Susret dramskih školskih družina u Virju

  • Novosti
  • Objavljeno: Četvrtak, 02. svibnja 2024.

#

U sklopu projekta Pljesak, molim, za kazališne amatere 27. travnja 2024. godine u organizaciji Glumišne družine Virje, upriličen je Susret dramskih školskih družina u Virju. Program su zanimljivim  izlaganjem o virovskom učitelju i hrvatskom književniku Đuri Sudeti, u čiju se čast svake godine u travnju i provodi Sudetin vikend, otvorile Lana Modrić i Lea Špoljar, članice Novinarsko-literarne grupe OŠ prof. Franje Viktora Šignjara iz Virja. Ove godine je na Susretu igralo stotinjak mladih glumaca i glumica iz sljedećih družina: Scenska radionica razredne nastave Osnovne škole Ferdinandovac, Dramsko-scenska družina OŠ Koprivnički Bregi, Dramske razbibrige OŠ Molve, Mala dramska scena Kulturne udruge Tomislav Franjić, Kalinovac, Dramsko-scenska skupina OŠ ,,Prof. Blaž Mađer” Novigrad Podravski, Medijska grupa OŠ prof. Franje Viktora Šignjara, Virje i Mala dramska skupina Glumišne družine Virje. Učenici su se predstavili dramsko-scenskim igrama, igrokazima, monolozima i krasnoslovima, a pripremale su ih voditeljice i mentorice: Vlasta Golub, Sanja Danček, Marija Halaček, Sanja Miklić, Dijana Bagarić Mišura, Danijela Sunara-Jozek, Đurđica Krčmar Zalar i Katarina Franjo. Program su vodile učenice virovske škole Lea Špoljar i Lara Brcković. Na samom kraju Dramsku radionicu održao je akademski glumac i slobodni umjetnik Danijel Radečić. Ovo je za sve sudionike bio divan dan proveden u igri i druženju.  

U večernjim satima Glumišna družina Virje upriličila je i premijeru pučke drame (V)INA doo nastale prema tekstu Roblje Marije Jurić Zagorke te započela sezonu gostovanja s predstavom dok su polaznici Male dramske dječju ekološku predstavu Sjeme života premijerno izveli  4. travnja u Dječjem vrtiću Zrno Virje i 6. travnja u Društvenom domu Virje!

Pred malim i velikim glumcima je u svibnju i lipnju jako puno zacrtanih planova i aktvinosti u sklopu programa Pljesak, molim, za kazališne amatere koji je i ove godine prepoznala i podržala uz Općinu Virje i Koprivničko-križevačka županija.

Skip to content