Općina Virje

Novosti


Natrag

U vrtiću provedena znanstveno istraživačka mjerenja

  • Novosti
  • Objavljeno: Srijeda, 20. veljače 2013.

#

U utorak, 19. veljače 2013. u vrtiću „Zrno“ provela su se istraživačka mjerenja među 20-tak djece u dobi od 3 – 6 godina, a sve u svrhu provođenja znanstvenog istraživanja „Movement Assessment Battery for Children“ čiji je cilj utvrđivanje motoričkih kompetencija djece predškolske dobi. Mjerenja su provele studentice Učiteljskog fakulteta – odsjeka u Čakovcu, Marijana Šantek i Antonia Lauš, educirane od strane svog profesora mentora dr.sc. Ivana Šerbetara.

Test je sadržavao dijelove poput: stavljanja novčića u kutiju, nizanja kockica na vezicu, crtanja, održavanja ravnoteže na jednoj nozi, hodanja po ravnoj liniji i slično, a djeca su to doživljavala kao igru.

U skladu s Etičkim kodeksom istraživanja s djecom potpuno se uvažavao integritet djece kao cjelovitih osoba, a djeca su sudjelovala dobrovoljno, mogla su u bilo kojem trenutku odustati i potpuno je zagarantirana anonimnost njihovih podataka i rezultata. Za sudjelovanje djeteta u istraživanju nužna je bila pisana roditeljska suglasnost koju su roditelji pravovremeno dobili na potpis.

Skip to content