Općina Virje

Novosti


Natrag

U vrtiću provedena akcija „Siguran prijevoz djece u vozilima“

  • Novosti
  • Objavljeno: Utorak, 14. ožujka 2017.

#

Dana 13. ožujka 2017. g., policijski službenici Ivanka Vusić i Ivan Premec iz Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke, održali su edukativno predavanje djeci u Dječjem vrtiću Zrno u Virju.

Tom prilikom održana je edukacija djece na temu sudjelovanja djece u prometu te im je ukazano kako da sigurno sudjeluju u prometu u svojstvu pješaka i vozača bicikala.

U sklopu preventivne akcije „Siguran prijevoz djece u vozilima“ djeca su učila kako se na siguran način mogu prevoziti u vozilima, čemu služi autosjedalica i sigurnosni pojas i koje opasnosti vrebaju ako se na pravilan način autosjedalica i sigurnosni pojas ne koriste. Na demo-sjedalu i autosjedalici grupe I i II tvrtke BeSafe isprobali su kako se djeca ne smiju i kako se trebaju pravilno prevoziti u vozilima.

Odgojiteljicama i djeci uručene su naljepnice „Dijete u autu“ izrađene u suradnji sa Savjetom za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije, brošure udruge Roda – „Autosjedalica, uvijek i bez iznimke“ i plakat Unicefa „Zaštitimo djecu“.

Skip to content