Općina Virje

Novosti


Natrag

U vrtiću obilježen Hrvatski olimpijski dan

  • Novosti
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 15. rujna 2014.

#

U srijedu, 10.09.2014., djeca i odgojiteljice Dječjeg vrtića „Zrno“ obilježili su Hrvatski olimpijski dan. U bijelim majicama, kojima su taj dan na simboličan način predstavljali mir, prijateljstvo i razumijevanje među ljudima, provodili su niz aktivnosti na temu sporta.

Zbog loših vremenskih uvjeta taj posebno sportski dan obilježen je u prostorima vrtića, a ne kako je planirano na sportskim terenima kod škole.

Sve tri odgojne skupine organizirale su po svojim sobama razne aktivnosti, a djeca su sama mogla birati što će raditi i gdje se najviše zadržavati.

Osim poligona prepreka koji je zahtjevao izvođenje određenog broja različitih vježbi u nizu, a kojeg su s veseljem gotovo sva djeca prošla, bilo je tu i likovnih aktivnosti, vježbi oblikovanja, razgovora o raznim sportovima koji su djeci zanimljivi, prepoznavanje i igra različitim vrstama lopti i druge zanimljive stvari vezane uz sport.

Kako se u vrijeme aktivnosti u vrtiću našao i donačelnik g. Davor Čižmešinkin, imao je prilike i sam iskušati svoje sposobnosti prolaženja poligona prepreka i time pokazao djeci koliko je i za odrasle to vrlo zanimljiva aktivnost.

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) pokrenuo je ovaj program obilježavanja olimpijskog dana radi masovnijeg uključivanja građana u razne oblike sportskih aktivnosti i podizanja svijesti o važnosti redovnog bavljenja tjelesnim aktivnostima.

Skip to content