Općina Virje

Novosti


Natrag

U Narodnoj knjižnici Virje mjesec travanj bio je mjesec dječje knjige

  • Novosti
  • Objavljeno: Srijeda, 02. svibnja 2018.

#

Kako jedan dan ne može biti dovoljan da se proslavi Međunarodni dan dječje knjige i 5. rođendan kampanje Čitaj mi!, u Narodnoj knjižnici Virje slavilo se cijeli mjesec. Cilj nam je bio uključiti što veći broj djece s područja cijele Općine.

Održane su četiri pričaonice, po jedna sa svakom vrtićkom skupinom DV Zrno Virje. U knjižnici su nas posjetili 1.b. razred OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje i klub Mali princ s kojim smo dogovorili nove susrete i suradnje, te DV Sv. Josip iz Koprivnice koji je bio u posjetu Virju pa smo im u toj prilici održali našu Martinjsku pričaonicu s pričom o vitezu Martinu. U suradnji s udrugom Latice iz Koprivnice održali smo i susret s piscem za predškolce. Djeca su upoznala Nikol Bali autoricu slikovnice „Slon kojeg nisu slušale noge“. Područne razredne odjele u Šemovcima, Hampovici i Miholjancu posjetili smo i predstavili im naše Mbot robote. Umjesto klasične pričaonice, pričali smo o robotima, o tome kako izgledaju i što mogu, a djeca su se okušala u programiranju.

Za kraj ovog slavljeničkog mjeseca održane su dvije pričaonice za predškolce kojima smo se uključili u Noć knjige. Sad već tradicionalni prepavanac za plišance ove je godine bio još uzbudljiviji. Djeca su na pričaonicu ponijela svoje mede, maze ili plišance te ih ostavila na prespavancu u knjižnici. Na idućoj pričaonici preuzeli su svoje hrabre maze, a zahvaljujući tiskari Printeraj iz Đurđevca dobili su i album s fotografijama svih dogodovština i nestašluka koji su se u knjižnici događali na prespavancu.

Skip to content