Općina Virje

Novosti


Natrag

Turistička zajednice područja „Središnja Podravina“ organizira edukacije i radionice za dionike u turizmu u Goli i Virju u utorak 19. prosinca 2023., a predavač će biti Luka Jakopčić

  • Novosti
  • Objavljeno: Četvrtak, 14. prosinca 2023.

#

Pred kraj kalendarske i poslovne godine Turistička zajednica područja „Središnja Podravina“ organizira još jedno događanje koje je ovoga puta namijenjeno prvenstveno dionicima u turizmu i svima koji razmišljaju o bavljenju turističkom djelatnošću na našem području. Stoga pozivamo sve iznajmljivače, vlasnike objekata za smještaj turista, ugostitelje, vlasnike OPG-ova, obrtnike, članove udruga, turističke vodiče kao i sve one koji to tek planiraju postati na edukaciju i radionicu s ciljem podizanja destinacijske prepoznatljivosti i atraktivnosti turističkih sadržaja. Navedeno će se održati u utorak 19. prosinca 2023. i to na dvije različite lokacije kako bi svi zainteresirani što lakše mogli planirati svoje sudjelovanje. Najprije će edukativna radionica biti održana u Goli u prostorima Društvenoga doma (Trg kardinala Alojzija Stepinca 1) s početkom od 11 sati, a očekivano trajanje edukacije i radionice je oko 2 sata. Napominjemo da će svi prisutni moći postavljati pitanja te iznijeti svoje ideje i prijedloge ili eventualne poteškoće. Isto tako, moći će zatražiti savjete od stručnjaka za pitanja vezana za prepoznatljivost i atraktivnost turističkih sadržaja s naglaskom na privatnom smještaju i ugostiteljstvu.

Istoga dana, 19. prosinca 2023., edukacija i radionica održat će se i u Virju i to u vijećnici u Društvenom domu (Trg dr. Franje Tuđmana 1) s početkom u 18 sati. Predavač će biti magistar povijesti Luka Jakopčić, turistički pisac i vodič, kulturno-turistički konzultant i direktor turističke agencije Recider projekt iz Zagreba. Turistički aranžman ove tvrtke na nedavnim Danima hrvatskog turizma nagrađen je kao jedan od TOP 3 DMK aranžmana u Hrvatskoj 2023., a obuhvaća i područje središnje Podravine. Autor je knjige “Gladijadori: povijest svakodnevnog života u Hrvatskoj s pokojom turističkom preporukom” koja na popularno-znanstveno-humorističan način opisuje svakodnevicu naših starih od Prevlake do Dunava, od cipela starih Vučedolaca do visokih peta suvremenih šopingholičara. Usput pomoću šezdesetak QR kodova, preporučuje gdje i kako pojedinu povijesnu priču doživjeti u sadašnjosti, bilo da je riječ o muzejima i spomenicima, konobama i domaćinstvima, ili pak događanjima i zanimljivim pojedincima.

Svi zainteresirani mogu se pridružiti radionicama, prijava nije potrebna, a ulaz je slobodan. Nadamo se da će ova radionica pomoći u daljnjem radu svima koji su na bilo koji način povezani s djelatnostima u turizmu te potaknuti druge koji tek razmišljaju o bavljenju turizmom da pridonesu njegovom razvoju na našem području.

Skip to content