Općina Virje

Novosti


Natrag

TRADICIONALNA VIROVSKA BICIKLIJADA OD OVE GODINE ODRŽAVAT ĆE U SPOMEN NA IVANA LEVAČIĆA

  • Novosti
  • Objavljeno: Srijeda, 19. lipnja 2024.

#

Tradicionalna Virovska biciklijada ove godine održat će se u subotu 22. lipnja, a od ove godine ova će se biciklijada održavati u spomen na Ivana Levačića (1931.-2023.), našeg sumještanina i počasnog građanina Općine Virje koji je bio jedan od najboljih hrvatskih biciklista svih vremena. Osim toga, 5. po redu Virovska bicikijada imat će i humanitarni karakter te će se skupljati dobrovoljni prilozi za udrugu “Mali princ”.

Tradicionalna Virovska biciklijada koja će se ove godine održati po 5. puta bit će u subotu 22. lipnja i po prvi puta se organizira kao memorijal u spomen na Ivana Levačića (1931.-2023.) kao jednog od najboljih hrvatskih biciklista koji je rođeni Virovec i počasni građanin Općine Virje. Podsjetimo, Ivan Levačić umro je u Karlovcu prošle godine u 92. godini samo 6 dana poslije održavanja 4. Virovske biciklijade na kojoj smo se također prigodno prisjetili njegovog značaja u povijesti hrvatskog sporta.

Osim toga, ovogodišnja će Virovska biciklijada imati humanitarni karakter jer će se skupljati dobrovoljni prilozi za udrugu “Mali princ” koja okuplja roditelje djece i osoba s invaliditetom. Sponzori i ovogodišnje Virovske biciklijade su tvrtke GT Jura i Pro-Ping telekom. Organizatori su Općina Virje i Turistička zajednica područja Središnja Podravina.

Organizatori su za sve sudionike pripremili majice i okrijepu, a na završetku slijedi druženje uz gulaš. Ruta ima 32 km, a polazak je u 9:30 sati iz ulice Đure Sudete. Ruta vodi prema Molvama i Gabajevoj Gredi gdje će biti stajalište na Izletištu Grofova hiža uz mogućnost okrjepe, zatim preko Hlebina, Delova i Novigrada Podravskog do streljane Lovačke udruge u Virju. Ondje će biti zajedničko druženje uz lovački gulaš za sve sudionike.

Skip to content