Općina Virje

Novosti


Natrag

Svečano potpisivanje Sporazuma o suradnji i uspostavljanju prijateljskih odnosa između Grada Nagybajoma i Općine Virje

  • Novosti
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 14. siječnja 2019.

#

Dana 11. siječnja 2019. s početkom u 11 sati u Vijećnici Općinskog vijeća održano je svečano potpisivanje Sporazuma o suradnji i uspostavljanju prijateljskih odnosa između mađarskog grada Nagybajom i Općine Virje.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su gosti iz Mađarske: parlamentarni zastupnik gospodin Moring Jozsef Attila, gradonačelnica Grada Nagybajoma gđa Czeferner Jozsefne, vijećnici Gradskog vijeća Grada Nagybajoma i pročelnici i stručni suradnici iz gradske uprave u Gradu Nagybajomu te službeni prevoditelj gospodin Tibor.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su i zamjenik župana gosp. Darko Sobota, pročelnica Službe ureda župana gđa Melita Ivančić, ravnateljica PORA Razvojne agencije Podravine i Prigorja gđa  Melita Birčić, načelnik Općine Virje gosp. Mirko Perok, zamjenik načelnika Općine Virje gosp. Davor Čižmešinkin, vijećnice Općinskog vijeća Općine Virje i ravnateljice naših ustanova vrtića, knjižnice i turističke zajednice, zaposlenici Jedinstvenog upravnog odjela Općine Virje i pročelnica Kristina Filipović koja je i vodila protokol.

Suradnja i prijateljstvo između Grada Nagybajoma i Općine Virje već postoji, međutim, radi mogućnosti da se ona još i više razvije te da se zajednički ili slični projekti apliciraju za financiranje iz fondova EU, ovom prilikom potpisan je  Sporazum kao temelj za daljnje radnje.

U ime Grada Nagybajoma Sporazum su potpisali gradonačelnica Grada gđa Czeferner Jozsefne te u ime Općine Virje načelnik Mirko Perok.

Prisutnima se obratio načelnik Mirko Perok, gostima zaželio dobrodošlicu te izrazio zadovoljstvo radi prijateljstva sa Gradom Nagybajom. Kratko je goste upoznao s Općinom Virje, kulturnom baštinom, sportskim uspjesima, naglasio je brojnost i aktivnost udruga te pobrojao neke od planiranih projekata i projekte u tijeku.

Zamjenik župana gosp. Darko Sobota pohvalio je rad i razvoj Općine Virje te čestitao na ovoj suradnji.

Gradonačelnica Grada Nagybajom gđa Czeferner Jozsefne zahvalila je na gostoprimstvu te naglasila kako vjeruje da će se ovi prijateljski odnosi nastaviti i produbiti na više područja djelovanja Grada i Općine.

Parlamentarni zastupnik Moring Jozsef Attila osvrnuo se na sam početak ove suradnje s kojom se ponosi s obzirom da je sam na ovaj način spojio ove dvije lokalne samouprave te je ponudio svoju pomoć prilikom realizacije EU projekata.

Po potpisivanju Sporazuma gradonačelnica Jozsefne darovala je načelniku Mirku Peroku državnu zastavu Mađarske i zastavu Grada Nagybajoma.

Skip to content