Općina Virje

Novosti


Natrag

Svečano otvaranje radova na katastarskoj izmjeri u Virju

  • Novosti
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 20. ožujka 2023.

#

Dana 17. ožujka 2023. održano je svečano otvaranje radova i otkrivanje informativne table o izmjeri, čime su  i službeno započeli jednogodišnji radovi na katastarskoj izmjeri u Virju u svrhu izrade katastra nekretnina i obnovi zemljišnih knjiga.

Ugovor o javnoj nabavi usluge katastarske izmjere potpisan je 21. prosinca prošle godine između naručitelja Državne geodetske uprave i zajednice ponuditelja tvrtki Geodist d.o.o. i Geo Grupa d.o.o.

Potreba za pokretanjem nove katastarske izmjere je proizašla prvenstveno zbog različite evidencije katastra i zemljišne knjige, nesklada stvarnog stanja s postojećim evidencijama te mnogobrojni neriješeni imovinsko-pravni odnosi koji nositeljima prava otežavaju upravljanje nekretninama u njihovom vlasništvu.

Radovi na katastarskoj izmjeri katastarske općine Virje obuhvaćaju površinu od 939 hektara s 5412 katastarskih čestica. Vrijednost ovih radova iznosi nešto manje od 900.000 eura s uključenim PDV-om što je u  potpunosti financirano od strane Državne geodetske uprave.

Svečanosti su prisustvovali župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren i pročelnica Službe župana Melita Ivančić, općinski načelnik Mirko Perok i pročelnica Kristina Filipović, pročelnica Državne geodetske uprave, Ureda za katastar Koprivnica Jelena Unger i Ivan Mićurin iz Ureda za katastar u Đurđevcu, predsjednica Općinskog suda u Koprivnici, Stalna služba u Đurđevcu Marija Grgešić i  Brankica Marčen, zamjenica voditeljice zemljišnoknjižnog odjela u Đurđevcu, predstavnici tvrtki Geodist i Geo Grupa Tomislav Stipetić i Željko Perić te nadzornik radova Franjo Ambroš.

Skip to content