Općina Virje

Novosti


Natrag

Sudetin kazališni vikend u Virju

  • Novosti
  • Objavljeno: Utorak, 24. travnja 2018.

#

Članovi Glumišne družine Virje, 21. i 22. travnja 2018., organizirali su Sudetin kazališni vikend u Virju. U subotu su već tradicionalno upriličili  3. Susret dramskih školskih družina na kojem su sudjelovale ove dramske dužine i izvele predstave: Dramska družina Ozana KUD-a Braća Radić Visoko: Zrcalo i Čkomi, Pepa, Mala dramska scena Kulturne udruge Tomislav Franjić Kalinovac: Vitez željeznog srca, Dramsko-scenska skupina OŠ Koprivnički Bregi: Božićni igrokaz i Picek, micek i pravi slon, Medijska grupa OŠ prof. Franje Viktora Šignjara, Virje: Crvenkapica  i Plesna skupina OŠ prof. Franje Viktora Šignjara, Virje. Poslije nastupa dramski dužina, dramsku radionicu  učenicima je održala i vodila glumica lutkarica Marina Bažulić. Nakon radionice uslijedilo je zajedničko druženje svih sudionika Susreta.

U nedjelju članovi Glumišne družine Virje premijerno su pred mnogobrojnom virovskom publikom prikazali predstavu Na raskrižju koja je  nastala prema tekstu Stjepana Škvorca, uz prilagodbu na virovsku kajkavštinu Đurđice Krčmar Zalar i režiju Katarine Franjo.

Na Smotri kazališnih amatera u Đurđevcu predstava je osvojila  nagradu za najbolji tekst (Stjepan Škvorc), najbolju scenografiju  (Vladimir Hrženjak i Katarina Franjo) i najbolju sporednu mušku ulogu (Zoran Stružan). Ujedno je prijavom na natječaj prošla selekcijski odabir i uvrštena na Festival kršćanskog kazališta koji će se u lipnju održati u Zagrebu.

Skip to content