Općina Virje

Novosti


Natrag

Strukovna škola Đurđevac primila donaciju od Općine Virje

  • Novosti
  • Objavljeno: Četvrtak, 27. prosinca 2018.

#

Općina Virje donirala je Strukovnoj školi Đurđevac novčana sredstva u iznosu od 10 000 kn. Od doniranih sredstava Strukovna škola Đurđevac je kupila Končarov asinkroni trofazni elektromotor, Toshiba Lovato frekventni pretvarač sa modulom, Weintek dodirni panel i Delta napajanje.
Proračun projekta i plan za donaciju napravili su profesori Strukovne škole Đurđevac Slavko Majstorović i Dejan Rakijašić.
Sva kupljena oprema je profesionalna, kakva se koristi u industriji te nam je potrebna kako bismo pripremili učenike za tržište rada, odnosno daljnje obrazovanje. Oprema čini zaokruženi sustav u industrijskoj automatizaciji, a koristit će se u izvođenju laboratorijskih vježbi iz većine predmeta u području elektrotehnike u četverogodišnjim zanimanjima tehničar za računalstvo, tehničar za mehatroniku te trogodišnjim elektroničar-mehaničar i elektroinstalater.
Ovo je još jedan korak u podizanju kvalitete obrazovanja u Strukovnoj školi Đurđevac te se ovim putem zahvaljujemo Općini Virje i načelniku gospodinu Mirku Peroku na suradnji i vrijednoj donaciji.

Skip to content