Općina Virje

Novosti


Natrag

Stručni skup u Narodnoj knjižnici Virje

  • Novosti
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 13. studenoga 2017.

#

Narodna knjižnica Virje i ove se godina uključila u obilježavanja Martinjskih dana svojom sada već tradicionalnom Martinjskom pričaonicom i radionicom za roditelje i bebe. I ove godine, zahvaljujući Općini Virje sve „sovine bebe“ rođene od Martinja do Martinja primile su na poklon mali start paketić za dobrodošlicu u Virje i Narodnu knjižnicu Virje.

Ove godine, navršilo se 10 godina Narodne knjižnice Virje kao samostalne ustanove kulture. Kako je proteklih 10 godina u Narodnoj knjižnici Virje obilježilo obnavljanje i izgradnja suvremene knjižnice, vođeno standardima i modernim tekovinama knjižničarske struke, činilo nam se prikladnim tu obljetnicu i proslaviti stručnim skupom.

Pod pokroviteljstvom Općine Virje, organiziran je cjelodnevni stručni skup za knjižničare s čak 8 predavanja i 3 radionička sadržaja. Teme koje su obuhvatile društvene i tehnološke trendove koji se mogu aplicirati na knjižnice, bile su vrlo popularne i na skup se odazvalo više od 60 knjižničara iz cijele Hrvatske, od Požege do Rijeke.

Popratno stručnom skupu, u knjižnici je postavljena izložba umjetničkih knjiga u jednom primjerku – projekt Zorana Vidakovića i više od 40 suradnika pod naslovom Otk(r )ivanje srca. Izložba se može razgledati do kraja ovog mjeseca.

Još jednom zahvaljujemo svim suradnicima, volonterima i donatorima koji su nam pomogli u organizaciji Skupa, te posebno Općini Virje koji su nam je omogućila  na ovakav, dostojan način proslaviti 10. rođendan Narodne knjižnice Virje.

Skip to content