Općina Virje

Novosti


Natrag

Stručni posjet vrtiću u Kidričevu

  • Novosti
  • Objavljeno: Utorak, 02. listopada 2018.

#

Djelatnici Dječjeg vrtića „Zrno“ Virje, zajedno s općinskim načelnikom, g. Mirkom Perokom i drugim generacijski kolegama naše Virovke gđe. Ivanke Kovačić, rođ. Aušperger koja živi u Kidričevu, posjetili su u subotu, 29.09.2018. to lijepo mjesto te proveli divan dan koji su za njih organizirali domaćini – Osnovna škola i Vrtić Kidričevo.

Stručni posjet je plod dugogodišnjeg prijateljstva i suradnje s gđom. Ivankom koja je donedavno kao odgojiteljica radila u spomenutom vrtiću, a nakon njihovog posjeta našem mjestu prije dvije godine ovo je bio logičan slijed i dugoočekivani uzvratni posjet.

Posjetili smo tamo najprije Vrtić Kidričevo i Osnovnu školu Kidričevo koje djeluju kao jedna zajednička ustanova, a kojom su nas provele ravnateljica škole gđa. Alenka Kutnjak i pomoćnica ravnateljice, odnosno pedagoška voditeljica vrtića gđa. Irena Travnikar.

„Po poti zgodovine“ stigli smo uz lokalnog vodiča do zgrade Općine Kidričevo gdje nas je srdačno dočekao podžupan g. Bogdan Potočnik.

Potom smo posjetili Crkvu Svete družine u Kidričevu te Marijansko svetište Marije Zavetnice na Ptujskoj Gori koje slovi kao jedno od najbolje očuvanih srednjovjekovnih građevina u ovom dijelu Europe. U obje crkve su nas dočekali tamošnji svečenici te nas upoznali s poviješću vjerskog života na njhovim prostorima.

Dan je došao kraju, a tako i naši predivan boravak u Kidričevu. Domaćini su se svakako potrudili da nam ovaj posjet zauvijek ostane u lijepom sjećanju. Rastali smo se uz dogovor da naša suradnja između dvaju vrtća nikako ne smije ostati na ovome.

Skip to content