Općina Virje

Sport


Natrag

ŠEMOVCI pobjednik 8. vuličnog turnira

  • Sport
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 10. studenoga 2014.

#

Završio je 8. vulični turnir Općine Virje u malom nogometu “Martinje 2014”. Pred prepunom sportskom dvoranom u nedjelju 09.11. su igrane utakmice polufinala i finala.

U prvoj polufinalnoj utakmici između Kolodvorske i Šemovaca rezultat je sve do dvije minute prije kraja bio 0:0, a tada je Kolodvorska napravila peti akumulirani prekrišaj. Antonio Vlašiček bio je siguran realizator udarca sa devet metara i usprkos svim naporima Kolodvorske da dođe do poravnanja, rezultat je ostao nepromijenjen, a Šemovci su izborili finale vuličnog turnira.
P1060377
Drugo polufinale između Goričke i Novigradske završilo je tijesnom pobjedom Goričke 2:0. Dugo je Novigradska odolijevala, a tada jedan udarac najboljeg strijelca turnira Hrvoja Hrženjaka, Tomislav Baltić skreće u vlastitu mrežu. Pred sam kraj utakmice konačni rezultat postavlja Andrej Hrženjak.

U pauzi turnira revijalnu utakmicu odigrali su stariji pioniri NK Graničar iz Đurđevca sa starijim pionirima NK Podravac Virje, a rezultat je bio 2:2.

Utakmica za treće mjesto Kolodvorske i Novigradske bila je izuzetno uzbudljiva do samog kraja. Favorizirana Kolodvorska nije uspjela nametnutu svoju igru, a Novigradska je opasno prijetila iz brzih kontri preko Marka Kečkeša i Nevena Širokog. Na kraju je ipak ostalo 0:0 i pristupilo se izvođenju šesteraca. Kako su prva dva igrača (od pet izvođača) Kolodvorske zabili pogotke, a prva dva igrača iz Novigradske promašila, svi su očekivali kraj. Međutim, na golu Novigradske raspoloženi Marijan Cepetić brani preostala tri udarca Kolodvorske, te Novigradska poravnava na 2:2. Kod raspucavanja David Arap dva puta pogađa, dok drugi udarac Danijela Gubijana brani Renato Brtan i Kolodvorska osvaja treće mjesto.
Finalna utakmica dočekana je s nestrpljenjem, a Gorička je ipak bila blagi favorit. Međutim, Šemovci su uspješno odolijevali svim naletima braće Hrženjak, i opasno prijetili brzim kontrama. Kako je utakmica bila izuzetno oštra s obje strane ekipe su vrlo brzo došle do bonusa. Prvi akumulirani prekršaj napravili su igrači Goričke, a Antonio Vlašiček opet je sa devet metara bio neumoljiv i doveo Šemovce u vodstvo. Nakon brze kontre Matija Sočec zaobilazi golmana Goričke i povećava vodstvo 2:0. Šemovci ulaze u akumulirane prekršaje, ali ni Hrvoje ni Andrej Hrženjak nisu precizni sa devet metara. Ivan Kurtić povećava vodstvo na 3:0, a Hrvoje Hrženjak pred sam kraj zabija dva gola i samo ublažuje neizbježan poraz.
Najbolji strijelac turnira je Hrvoje Hrženjak (Gorička) sa 12 postignutih golova. (de)

Skip to content