Općina Virje

Novosti


Natrag

Ravnateljica i odgajateljice u vjeri našeg vrtića u Varaždinu održale predavanje o odgoju u vjeri

  • Novosti
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 15. siječnja 2018.

#

U subotu 13. siječnja u dvorani Pastoralnog centra Varaždinske biskupije održan je tradicionalan Caritasov zimski susret roditelja petero i više malodobne djece s varaždinskim biskupom mons. Josipom Mrzljakom te čelništvom Biskupijskog Caritasa, predsjednikom mons. Antunom Perčićem i ravnateljem mr. Antom Šolom.

Nakon prigodnog obraćanja mons. Perčića i biskupa mons. Mrzljaka, ravnateljica vrtića „Zrno“ Virje Maja Šobak, i sama odgajateljica u vjeri, održala je sa svojim odgajateljicama, koje su također završile Teološko – katehetsko doškolovanje za vjerski odgoj djece predškolske dobi na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, Tamarom Brežnjak, Željkom Gabaj, Kristinom Legradi i Marinom Makar predavanje pod nazivom „Odgoj u vjeri“.

Svjedočile su na taj način vjerski odgoj koji je od ove pedagoške godine zaživio u vrtiću „Zrno“ i zajedno prenijele svoju sreću i ponos koji osjećaju njegovanjem i razvijanjem religiozne dimenzije djeteta, osposobljavajući ga, primjereno njegovoj dobi, za otkrivanje, prihvaćanje i življenje autentičnih vrednota Evanđelja. Ujedno su okupljenim roditeljima približile i zakonsku mogućnost izbora vjerskog odgoja za njihovu djecu u predškolskim ustanovama koje eventualno polaze te objasnile slikom i riječima koje se to vjerske teme u vrtiću obrađuju i na koji način. Na kraju su sve okupljene iznenadile otpjevavši, kao prave „tete“ iz vrtića, pjesmicu „Božja ljubav“.

Skip to content