Općina Virje

Novosti


Natrag

Promocija Virovske prkačijade u Solinu na manifestaciji „Iz Solinskog lonca – Što su jeli naši stari?“

  • Novosti
  • Objavljeno: Utorak, 30. kolovoza 2022.

#

Predstavnici Općine Virje, Dječjeg vrtića „Zrno“  i Društva žena Virje  26. kolovoza 2022.  bili su u posjetu Solinu na  manifestaciji „Iz Solinskog lonca – Što su jeli naši stari?“ na kojoj su promovirali Virovsku prkačijadu kao međunarodni festival starinskih sitnih kolača – prkača.

Prijem kod gradonačelnika  grada Solina  Dalibora Ninčevića bio je prilika da se domaćini upoznaju sa Viroskom prkačijadom i prijateljskom suradnjom koja je već tradicionalna s Udrugom Solinjani.  Uz domaćine Udrugu Solinjani, brojni posjetitelji, ugostitelji i drugi sudionici, mogli su upoznati se s našom Virovskom prkačijadom i kušati virovske prkače koje su pripremile vrijedne članice Društva žena Virje.  Ovom prilikom, potpisana je povelja o suradnji koju je potpisala Josipa Rasinec, koordinatorica i ambasadorica Test of Peace Jeruzalem  za Hrvatsku  i Hela  Milišić, predsjednica Udruge Solinjani.  

Prijateljstvo između Udruge Solinjani i Općine Virje počelo je  njihovim gostovanjem na Virovskoj prkačijadi, te uzvratnim posjetom virovaca Solinu. Kako je zajednički interes očuvanje tradicije svojega kraja, nadamo se i nadalje  prijateljskoj  suradnji.

Skip to content