Općina Virje

Novosti


Natrag

Proljetni dani knjižnice

  • Novosti
  • Objavljeno: Srijeda, 20. svibnja 2015.

#

Proljetni dani knjižnice naziv je manifestacije kojoj je cilj odvesti Narodnu knjižnicu Virje izvan njenih zidova. U ponedjeljak je održana vrtlarska pričaonica za predškolce i kreativna radionica za mame, oboje u praku ispred krasotice.

Nakon toga, u utorak, srijedu i četvrtak, Knjižnica se protegnula do okolnih mjesta Hampovica, Miholjanec i Šemovci te učionicama područnih razrednih odjela poklonila „kutke za knjigu“. Na prigodnim druženjima održano je i kratko izlaganje o koristima čitanja i glasnog čitanja za djecu mlađe školske dobi i odrasle, a s okupljenom djecom i roditeljima napravljena je i mala kreativna radionica. Kutak slikovnica je opremljen u Ordinaciji dentalne medicine Ivane Anić Podravec, a sva ova događanja dio su „kalendara događanja“ nacionalne kampanje „Čitaj mi“

U petak, 15. svibnja u sklopu „Proljetnih dana knjižnice“ održana su dva književna susreta s autoricom Jelenom Pervan i ilustratoricom Jelenom Brezovac čija serija slikovnica o medvjediću Hrkalu  osvaja djecu na prvi pogled.

Prvi susret održao se u DV Zrno Virje gdje su djeca s oduševljenjem slušala o novim dogodovštinama Hrkala. Nakon priča koje im je ispričala autorica Jelena Pervan, pomogli su ilustratorici Jeleni Brezovac oblikovati nove pidžamice za nove Hrkalove pustolovine. Naročito ih je razveselilo kad im se Jelena pridružila u crtanju.

Nakon toga još je jedan susret priređen za polaznike Kreativne skupine Iskrice i Dječjeg Foruma DNDa Virje na kojem su djeca mogla saznati više o zanimanju ilustratora, o procesu nastanka ilustracije i različitim vrstama ilustracije. Zanimljivo je bilo vidjeti prve skice likova iz slikovnice Hrkalo i usporediti ih sa gotovom slikovnicom a posebno je bilo zanimljivo crtanje elektroničkom olovkom na grafičkom tabletu. U nekoliko trenutaka Jelena je stvorila novi lik na ekranu a djeca su i sama pokušala crtati olovkom i bojati.

Skip to content