Općina Virje

Novosti


Natrag

Priopćenje za javnost vezano za Turističku zajednicu područja „Središnja Podravina“

  • Novosti
  • Objavljeno: Petak, 26. ožujka 2021.

#

S obzirom na veliku zainteresiranost medija i pojedinaca za rad Turističke zajednice područja „Središnja Podravina“ i odlazak direktorice gđe Elizabete Milanović Glavica daje se ovo priopćenje.

Kao što je poznato, Turističku zajednicu osnovalo je 7 Općina s ciljem razvoja turizma i povezivanja ponuda i potencijala koje svaka od Općina suosnivača svakako ima. S obzirom da sam kao načelnik Općine Virje bio začetnik ove ideje, općine suosnivači sporazumno su me imenovale predsjednikom Turističke zajednice te je sjedište određeno u Virju. Općine osnivači nisu članovi Turističke zajednice koji bi plaćali članarinu nego  su financijeri koji plaćaju rad samog Turističkog ureda (plaća, troškovi ureda, knjigovodstvo i slično). Iznosi pojedinih Općina unaprijed su definirani te se nisu mijenjali tijekom postojanja Turističke zajednice čak ni po izlasku jedne od suosnivača.

Gđa Elizabeta Milanović Glavica zatražila je sporazumni raskid iz isključivo osobnih zdravstvenih razloga tako da ću poštivati njezine razloge i njezinu privatnost.  Kao predsjednik Turističke zajednice i osoba s kojom je surađivala na gotovo dnevnoj bazi, mogu izraziti zadovoljstvo njezinim radom, angažmanom i postignutim rezultatima na promociji ovog dijela Podravine.

U prilogu ovog priopćenja je iscrpni izvještaj o radu direktorice i Turističkog ureda u kojem su pobrojene sve aktivnosti kroz godine za svaku Općinu suosnivača kao i iznosi s kojima Općine sudjeluju. Rad direktorice, Turističkog ureda i Turističke zajednice je transparentan, a o zainteresiranosti i susretljivosti pojedinih Općina suosnivača i samoj turističkoj ponudi unutar Općine je ovisila aktivnost Turističke zajednice na konkretnom području.

Na kraju izražavam žaljenje što neki od suosnivača ne vide korist od zajedničke Turističke zajednice koja je čak i u uvjetima pandemije postigla značajne pomake u prepoznavanju Turističke zajednice ne samo u Republici Hrvatskoj nego i u inozemstvu, te što ne uviđaju da je korist višestruko veća od iznosa s kojim sufinanciraju samo rad Turističkog ureda. Turistički razvoj određenog područja nije isključivo odgovornost TZ, nego je i rezultat angažmana i stvaranja potrebnih preduvjeta od strane svake Općine pojedinačno.

Iznosi sufinanciranja na godišnjoj razini:      

Općina Virje 30.000,00; Općina Gola 30.000,00 kn; Općina Molve 30.000,00 kn; Općina Novigrad Podravski 25.000,00 kn; Općina Hlebine 20.000,00 kn; Općina Legrad 20.000,00 kn

U Virju, 26. ožujka 2021.

Predsjednik Turističke zajednice područja „Središnja Podravina“
i Načelnik Općine Virje
Mirko Perok

Skip to content