Općina Virje

Novosti


Natrag

Predmartinjska večer kulture

  • Novosti
  • Objavljeno: Četvrtak, 08. studenoga 2012.

#

Povodom Martinjskih dana općine Virje u utorak 6. studenoga u 19 sati u našoj školi održana je Predmartinjska večer kulture. Na večeri je predstavljena knjiga Sestre dominikanke u Virju povodom sedamdesete obljetnice njihova dolaska, autora Dražena Podravca, a knjigu je predstavila časna sestra Katarina Maglica s Korčule. Također je predstavljen novi broj zbornika Virje na razmeđu stoljeća o kojemu je govorio jedan od urednika akademik Dragutin Feletar i knjiga Ivice Zvonara Crkva sv. Križa u Šemovcima koju je predstavio sveučilišni profesor Hrvoje Petrić.

Uz predstavljanje knjiga dragi gosti mogli su uživati i u izložbi fotografija Zavičaj u oku, izložbi naših bivših i sadašnjih učenika s mentoricom Božicom Radinović, izložbu je predstavila Lidija Levačić Mesarov, kao i u nastupu cimbalista Andrije Maronića.Izložba je nastala temeljem višegodišnjih uspješnih nastupa naših učenika na fotonatječaju EKOFOTKA OŠ Ferdinandovac. Izloženo je četrdesetak lijepo opremljenih fotografija, 14 mladih autora – izbornice Božice Radinović, a najuspješniji među njima bili su Petar Šimunić (2009. zlatna plaketa), Jakob Adaković (2011. srebrna plaketa) i Lana Kekelj (2004. brončana plaketa). Također je prikazan film Medijske grupe, mentorice Katarine Franjo koji je ove godine osvojio prvo mjesto na Malom DOKUartu u Bjelovaru i na koji smo posebno ponosni.

Pokrovitelji ove večeri kulture bili su: Družba Braća hrvatskoga zmaja, obitelj Triplat i Općina Virje. Ovogodišnja Predmartinjska večer bila je sjajno posjećena uglednim i dragim gostima među kojima posebno zahvaljujemo na odazivu Velikom meštru Družbe Braća hrvatskoga zmaja dr. Neviju Šetiću, pročelniku Zmajskog stola križevačkog mr.sc. Draženu Podravcu, našemu načelniku Mirku Peroku, direktorima INE Mirku Lukiću i Želimiru Šikonji, našemu župniku Ivici Bačaniju, časnim sestrama dominikankama kao i svim mnogobrojnim gostima koje ovdje nismo pobrojili.

Nakon Večeri naši su se gosti družili uz domjenak.

Skip to content