Općina Virje

Udruge


Natrag

Poziv i aktivnosti HPD „Ferdo Rusan“

  • Udruge
  • Objavljeno: Petak, 18. rujna 2015.

#

S početkom nove školske godine, HPD „Ferdo Rusan“ poziva sve zainteresirane roditelje da uključe svoju djecu u  aktivnosti na očuvanju kulturne baštine Lijepe Naše u sklopu Hrvatskog pjevačkog društva „Ferdo Rusan“ Virje. Ukoliko je Vaše dijete zainteresirano za ples, pjesmu, druženje s prijateljima, nova poznanstva te putovanja, omogućite mu članstvo u HPD-u „Ferdo Rusan“. S ciljem očuvanja tradicije i običaja, ali i razvijanjem kulturnih vrijednosti omogućavamo jednotjedne probe u prostorijama Društvenog doma u Virju.

Dana 15. rujna 2015) virovsku školu posjetilo je Hrvatsko pjevačko društvo „Ferdo Rusan“ i održalo kratku prezentaciju, za učenike od 2 do 5 razreda, u kojoj je ukratko opisana povijest društva i pozvalo sve zainteresirane učenike da sa roditeljima dođu na sastanak. Na sastanku s roditeljima, koji je održan istog dana u 19,00 sati donesen je zaključak da će se probe za taj uzrast održavati utorkom od 19:00 do 20:30. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane učenike koji žele biti naši članovi, da nam se pridruže na slijedećoj probi 22. rujna u 19:00 u prostorijama Društvenog doma.

Isto tako na prezentaciji je ponuđeno da se djeca uključe u rad likovne sekcije kroz projekt nazvan „Mala škola naive“ u kojoj će se raditi na očuvanju slikarske tehnike crtanja na staklu. Prvi sastanak također će biti 22. rujna u 19:00 u prostorijama Društvenog doma, a dalje će se vidjeti u kojim terminima će se održavati škola naive.

HPD „Ferdo Rusan“ organizira natjecanje crtanja kredom na asfaltu 26. rujna 2015 od 10:00 na dječjem igralištu (u slučaju lošeg vremena selimo se u društveni dom). Molimo sve zainteresirane učenike i roditelje da se odazovu ovom natjecanju.

Skip to content