Općina Virje

Udruge


Natrag

Posjet mr.sc. Ivana Čačića Virju

  • Udruge
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 14. travnja 2014.

#

Društvo „ Naša djeca „ Virje organiziralo je u subotu, 12. travnja u novom Društvenom domu u Virju obilježavanje Dana planeta Zemlje pod nazivom „ Naš planet je samo naš! „. Na samom početku goste je pozdravila predsjednica DND – a Virje Martina Molnar. Počasni je gost bio mr.sc. Ivan Čačić iz Državnog hidrometeorološkog zavoda u Zagrebu koji je održao predavanje na temu „ Klimatske promjene i njihov utjecaj na gospodarstvo i život u Hrvatskoj „. Uz njega su izlagali i članovi Ekološke i GLOBE grupe koje djeluju u Osnovnoj školi prof. Franje Viktora Šignjara, dipl.ing.biokem. Valentina Carek iz firme Prostor Eko iz Bjelovara sa temom „ Voda – izvor života „ te voditeljica Dječjeg foruma Društva „ Naša djeca „ Nataša Sušanj „ Eko aktivnosti članova Dječjeg foruma DND – a Virje i djece iz Dječjeg vrtića „ Zrno „. Prikazan je i kratki film „ Voda „ iz 2000. godine koji je nastao integriranom nastavom učenika i učitelja Osnovne škole prof. Franje Viktora Šignjara.

Dan planeta Zemlje obilježava se svake godine 22. travnja te su i Virovci željeli na poseban način obilježiti taj dan i dati svoj doprinos očuvanju okoliša i našeg planeta.

Kao završetak programa premijerno je prikazan spot na pjesmu „ Happy „ koji je u suradnji s Društvom „ Naša djeca „ Virje, Medijskom grupom virovske škole i brojnim udrugama koje djeluju na području Općine Virje snimila Katarina Franjo, profesorica hrvatskog jezika i voditeljica Medijske grupe u OŠ prof. Franje Viktora Šignjara.

Skip to content