Općina Virje

Košarka


Natrag

PODRAVAC – ŠANAC KARLOVAC 105 : 59

  • Košarka
  • Objavljeno: Četvrtak, 01. ožujka 2018.

#

Iako je do kraja prvenstva još osam kola, može se reći da je za Podravac i Šanac Karlovac ovo bila prva u nizu odlučujućih utakmica za ostanak u Prvoj ligi, među pet klubova, kandidata za ispadanje iz Prve lige.

Virovci su bolje iskoristili prigodu i dvostruko (46 razlike) uzvratili Šancu za poraz u Karlovcu (23 razlike).

Gosti su u Virje stigli bez svojeg najboljeg igrača, Branimira Josipovića, dok su domaći bijelo-crveni bili kompletni. Samo u prvih 8 minuta vodila se ravnopravna bitka (19:17). U tom razdoblju ravnotežu je kod gostiju držao Filip Mileta, dok je trener domaćih, Hrženjak već na otvaranju utakmice uspio razigrati čak sedam igrača (Hrženjak, braća Zadravec, Katavić, Šestak, Šiprak, Maslić). Do kraja prve četvrtine bilo je, 25:17, a cijeli ostali tijek utakmice bio je jednosmjeran.

Već do poluvremena Virovci su vodili s nedostižnih 53:27. Treća četvrtina bila je ravnopravna (23:22), a četvrtu, u kojoj su obostrano prigodu za igru dobili svi igrači, domaći su ponovno uvjerljivo dobili (29:10).

Kod Podravca su najbolji su bili Stefan Zadravec (24 k., 8 s., 6 a.), Ivan Šiprak (18 k., 6 s.), Julijan Zadravec (18 k.) i Nikola Šestak (8 k., 7 s., 4 a.), a kod Šanca, Filip Mileta (21 k., 10 s.), odlično čuvani, Matija Češković (9 k., 4 s., 6 a.) i Jakov Škrtić (10 k. 6 s.).

Ovom pobjedom bijelo-crveni lakše dišu, dok su Karlovčani, ovim porazom dospjeli u zonu ispadanja. U slijedećem kolu Virovci seriju nokaut utakmica nastavljaju u Ludbregu, dok je Šanac domaćin Gorici.

Trener Podravca Mirko Hrženjak:

Utakmica je bila velikog značaja, a mi smo iskoristili neigranje najboljeg gostujućeg igrača Josipovića. Na početku utakmice ušli smo u dobar ritam i uspjeli ga zadržati do kraja utakmice. Predvođeni Stefanom Zadravcem svi igrači su dali veliki doprinos pobjedi, koja je na kraju bila neočekivano visoka.

Skip to content