Općina Virje

Novosti


Natrag

Paljenje adventskih svijeća

  • Novosti
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 19. prosinca 2016.

#

Općina Virje već tradicionalno,  uz molitvu i ugodno druženje u predblagdanskom raspoloženju, u suradnji s udrugama i društvima s područja općine, organizira  paljenje adventskih svijeća nedjeljom poslije večernje mise.

Paljenje prve adventske svijeće popratit će Udruga žena Šemovci i Udruga vinogradara i podrumara Šemovci sa kuhanim vinom  i lepinjama.

Paljenje druge adventske svijeće

U nedjelju, 4. prosinca, načelnik Mirko Perok zapalio je drugu adventsku svijeću na našem adventskom vijencu u centru Virja. Molitvu je predvodio velečasni Ivica Bačani a zatim su se okupljeni kratko podružili uz lepinje Udruge žena Hampovica, kuhano vino i čaj Udruge vinogradara, voćara i pčelara Općine Virje i hamburgere koje je pripremao Dražen Đurišević sa svojom ekipom.

    

Paljenje treće adventske svijeće

U nedjelju, 11. prosinca, načelnik Mirko Perok upalio je i treću adventsku svijeću uz prigodnu molitvu i blagoslov našeg velačasnog Ivice Bačanija. Ove nedjelje lepinje su nam spremale domaćice iz Udruge žena Virje, kuhano vino i čaj Udruga vinogradara i podrumara Šemovci, kobasice je  pripremao Dražen Đurišević sa svojom ekipom a za božićni ugođaj pobrinula se Limena glazba DVD-a Virje.

 

Paljenje  4. adventske svijeće

Jučer, 18. prosinca, uz molitvu i pjesmu Zajednice mladih  “Martinci”, zapalili smo i četvrtu svijeću na adventskom vijencu. Za okrjepu su se pobrinule domaćice iz Miholjanca s lepinjama, Udruga vinogradara, voćara i pčelara Općine Virje za kuhano vino i čaj a Športsko ribolovni klub “Krap” Virje za pečene papaline.

Kroz sve četiri nedjelje adventa, prikupljali su se dobrovoljni prilozi ,a sva prikupljena sredstva će, uz dodatnu donaciju Općine Virje, biti raspoređena djeci slabijeg imovnog stanja kao božićni dar od srca.

Hvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovom vremenu očekivanja

Božića i na darivanju za djecu!

Skip to content