Općina Virje

Košarka


Natrag

Osvrt na rad Ženskog košarkaškog kluba Podravac u 2018. godini

  • Košarka
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 28. siječnja 2019.

#

Kao i prethodnih godina tako i prošle 2018. godine, Ženski košarkaški klub Podravac, perjanica sporta u Virju ali i regije Sjever, u košarci s nedostatkom financija ostvaruje dobre rezultate. U 2018. godini Klub se bori s velikim financijskim problemima. Dovoljno je reći da je Klub zadnji po budžetu od svih prvoligaških ekipa  ( ekipa koja je na ljestvici po uspjehu do ŽKK-a ima četiri puta veći budžet, a najbogatiji i dvanaest puta veći ), a i od klubova regije Sjever koji imaju jednu ili dvije ekipe u mlađe dobnim kategorijama, a da ne spominjemo druge sportove u Županiji.

Treba napomenuti da se Klub natječe, osim već spomenute prve ženske lige, i u svim mlađe dobnim kategorijama na regiji Sjever gdje bilježi izvrsne rezultate. Dobrom igrom i rezultatima razveseljavale su nas sve ekipe te zaslužuju da ih i spomenimo, kao i njihove rezultate.

Seniorska ekipa drugu godinu ostaje u elitnom razredu ženske košarke u Hrvatskoj. U novu sezonu Klub ulazi dosta oslabljen, s aktivnim igranjem prestaju sestre Bukovčan, Danijela i Dijana te Marta Hrastić. U rad sa seniorskom pridružilo se nekoliko kadetkinja, a u  Klub dolazi juniorka Dunja Posavec. Za seniorska pojačanja nema financijskih sredstava te će se grčevito boriti za opstanak u najelitnijem društvu.

Juniorke su po peti put zaredom prvakinje regije Sjever ( regiju čini pet županija i to: Varaždinsko -zagorska, Međimurska, Bjelovarsko – bilogorska, Virovitičko – podravska te Koprivničko – križevačka). Najbolja igračica ( po izboru trenera ), najbolji strijelac kao i najbolja u šutiranju trica bila je Marta Hrastić, a MVP all star utakmice bila je Petra Mihalić. Na Završnici prvenstva Hrvatske juniorke zauzimaju peto mjesto u Hrvatskoj.

Kadetkinje su, kao i juniorke, prvakinje regije Sjever, a najboljom igračicom lige proglašena je Ema Cik, dok je Viktorija Ćurić proglašena MVP all star utakmice. U uzbudljivoj i neizvjesnoj Poluzavršnici uspjele su se plasirati na Završnicu prvenstva Hrvatske. U polufinalu s našim kadetkinjama bila je ekipa Trešnjevke 2009, a u borbi za treće mjesto bila je bolja ekipa Zadra. Viktorija Ćurić proglašena je najboljom skakačicom Završnice prvenstva Hrvatske.  Ovaj dobar rezultat ostvarile su slijedeće igračice: Viktorija Ćurić, Jelena Triplat, Katarina Krstanović, Leonarda Kovačić, Klara Turčić, Ema Cik, Sara Sušanj, Manuela Brcković, Leonarda Grivić, Marija Halusek, Diana Bušić i Simona Vincek. Trenerski dvojac bio je Ivica Molnar i Marijo Krstanović.

Mlađe kadetkinje kao i njihove starije kolegice osvajaju regiju Sjever, treneri kao i kod kadetkinja za najbolju igračicu lige biraju Emu Cik, a ista je proglašena za MVP all star utakmice. Mlađe kadetkinje na Poluzavršnici prvenstva Hrvatske zauzimaju sedmo mjesto.

Pred kadetkinje su također prvakinje regije Sjever, najbolja igračica kao i najbolji strijelac je Emanuela Hladnić. Na Otvorenom prvenstvu Hrvatske zauzimaju petnaesto mjesto. Treba spomenuti da smo na Otvorenom prvenstvu Hrvatske nastupili s dvije do tri godine mlađom ekipom od ostalih koje su se natjecale.

Unatoč tome što su najmlađe, one su ostvarile najbolji rezultat. Nakon dominacije na regiji Sjever s dotad neviđenom lakoćom osvajaju Prvenstvo Hrvatske. PRVAKINJE HRVATSKE SU: TENA POPOVIĆ, LANA POPOVIĆ, IVA ŠOŠ, ANTONIA ČIMIN, BARBARA ŠKLEBAR, LEONARDA HRŽENJAK, SARA VRŠIĆ, LEA HUDJEK, EMA DOMIŠLJANOVIĆ, VITA ŠANDOR, JELENA FANCEV, LANA KRZNARIĆ. Ekipu su tijekom cijele sezone trenirali Klara Vinković i Ivica Molnar.

Na all star utakmici lige Lana Popović je najbolja u brzini vođenja lopte kao i u tehnici vođenja lopte, a sestra Tena proglašena je najboljom igračicom utakmice.

Na Završnom turniru regije Sjever Iva Šoš je najbolja u tehnici vođenja lopte i u izvođenju slobodnih bacanja. Lea Hudjek najbolja je u brzini vođenja lopte, Lana Popović je najbolji strijelac Turnira , a Tena Popović najbolja igračica Turnira.

U prvu petorku Turnira uvrštene su Antonija Čimin i Lea Hudjek.

Na Završnici prvenstva Hrvatske opet dominiraju Lana Popović kao najbolja igračica Turnira i Iva Šoš kao najbolji strijelac Turnira, a u prvu petorku uvrštena je Tena Popović.

Ovaj dobar rezultat nije ostao neprimijećen, pa je župan Koprivničko – križevačke županije Darko Koren organizirao prijem za PRVAKINJE HRVATSKE kao i za trenere i Upravu Kluba. Tom prilikom župan je pohvalio mlade košarkašice i dobar rad Kluba koji dolazi iz male sredine i postiže odlične rezultate.

Ovu titulu su mlade košarkašice posvetile Sportskom društvu Podravac, kojem i pripadaju, povodom velikog jubileja 110. godišnjice postojanja.

Igračice Kluba Viktorija Ćurić u juniorskoj reprezentaciji Hrvatske, a Valentina Šimunić te bivša igračica Podravca Lorena Molnar u mladoj reprezentaciji Hrvatske, nositeljice su igre svojih reprezentacija. Zaslužuje spomenuti i Emu Cik kao povremenu kadetsku reprezentativku Hrvatske.

Treba napomenuti da je sve selekcije Kluba ( seniorke, juniorke, kadetkinje, mlađe kadetkinje, pred kadetkinje i Školu košarke) trenirao i vodio Ivica Molnar, a velika pomoć bez koje se ne bi mogli postići ovako zavidni rezultati su i Klara Vinković, Marijo Krstanović, te Zlatko Pintar Šmit.

Ovi dobri rezultati ne bi se ostvarili bez puno odricanja, upornosti samih košarkašica, njihovih roditelja te Uprave Kluba, sponzora, dragih nam prijatelja i vjernih navijača. Zahvalni smo i Sportskom društvu Podravac te Općini Virje na financijskoj potpori i moralnoj podršci.

Skip to content