Općina Virje

Novosti


Natrag

Osnovana Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – ogranak Virje

  • Novosti
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 05. ožujka 2018.

#

U Virju je dana 01.03.2018.  osnovana Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – ogranak Virje. S obzirom da je veliki broj hrvatskih branitelja pripadnika domobranskih, gardijskih i policijskih postrojbi s područja Općine Virje, postojala je potreba za jednom sveobuhvatnom udrugom kakva je Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata koja objedinjuje sve branitelje od dragovoljaca do veterana, znači sve osobe sa statusom hrvatskog branitelja kako precizira Zakon o hrvatskim braniteljima.

Ciljevi rada UDVDR su, svakako, širenje istine o Domovinskom ratu, skrb i zastupanje interesa hrvatskih branitelja, pomoć u psihosocijalnoj reintegraciji hrvatskih branitelja, poticaj u razvoju i provođenju veteranskog zakonodavstva i suradnja s državnim ustanovama koje skrbe za ostvarivanje prava veterana i stradalnika Domovinskog rata.

Na osnivačkoj skupštini UDVDR su izabrani predsjednik udruge i članovi središnjeg i nadzornog odbora te članovi Suda časti. Za predsjednika UDVDR ogranka Općine Virje je jednoglasno izabran g. Mladen Šironja, naš ratni zapovjednik koji je zapovijedao 2. satnijom 3. bojne 105. brigade – Virovskom satnijom.

Skupštini su nazočili i predsjednici svih ogranaka UDVDR naše županije te predsjednik UDVDR podružnice Koprivničko-križevačke županije g. Siniša Pavlović, dopredsjednik Mirko Hanžeković i tajnik podružnice Damir Vuković.

U ime Općine Virje, govorom nam se obratio i g. Davor Čižmešinkin, zamjenik načelnika Općine Virje te podsjetio na važnu ulogu branitelja s područja Općine Virje u Domovinskom ratu.

Pozivamo sve hrvatske branitelje s područja Općine Virje da nam se priključe te svojim sudjelovanjem unaprijede rad naše Udruge.

Skip to content