Općina Virje

Novosti


Natrag

Općina Virje se uključila u akciju Gradovi i općine – prijatelj djece

  • Novosti
  • Objavljeno: Petak, 06. rujna 2019.

#

Gradovi i općine – prijatelji djece je izvorno hrvatska akcija potaknuta idejama i iskustvima koja su se krajem 20. stoljeća poduzimala u svijetu za dobrobit djece. U Hrvatskoj se započela provoditi krajem 1999. godine a vodi je Savez društava Naša djeca Hrvatske i  Hrvatsko društvo za preventivnu i socijalnu pedijatriju pod pokroviteljstvom Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

Na inicijativu Društva Naša djeca Virje i predsjednice Danijele Večenaj i uz podršku općinskog načelnika Mirka Peroka u Općini Virje je pokrenut postupak za uključivanje u ovu akciju. Općina Virje se može pohvaliti svojim radom s djecom i za djecu koje provode brojne udruge na području općine a ova akcija će omogućiti dodatno poboljšanje i ujedinjenje svih udruga i Općine u ostvarivanju prava i potreba djece. Akcija motivira odrasle, potiče lokalnu zajednicu da ulaže u usluge za djecu, sigurno i zdravo okruženje, zdravlje, obrazovanje, kulturu, sport, slobodno vrijeme djece te da pruža podršku roditeljima u odgoju djece.

Kao prvi korak, Općinsko vijeće Općine Virje je donijelo Odluku o uključenju u akciju, zatim je imenovan Koordinacijski odbor u koji su uključeni predstavnici udruga i ustanova koje rade s djecom ( Društvo Naša djeca Virje, Dječji vrtić Zrno, Narodna knjižnica Virje, HPD Ferdo Rusan, SD Podravac, OŠ prof. F. V. Šignjar Virje) te koji je nositelj provedbe akcije. Dana 5. rujna 2019. održana je prva sjednica Koordinacijskog odbora na kojoj je donesen Poslovnik o radu te su dogovorene daljnje aktivnosti na izradi godišnjeg plana rada.

Predsjednica Koordinacijskog odbora akcije Gradovi i općine – prijatelji djece

Kristina Filipović

Skip to content