Općina Virje

Novosti


Natrag

Općina Virje – prijatelj djece sudjelovala na 14. susretu gradova i općina – prijatelja djece

  • Novosti
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 10. listopada 2022.

#

Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske organizirao je dana 7. listopada 2022. godine  14. susrete gradova i općina – prijatelja djece pod motom „Kultura je hura!“

S ponosom možemo reći da smo ove godine i mi po prvi puta sudjelovali na jednom od takvih druženja. Naše predstavnice bile su predsjednica Društva Naša djeca Virje Danijela Večenaj, ravnateljica Narodne knjižnice Ivanka Ferenčić Martinčić i članice Dječjeg foruma Ela Lončar i Ema Bušić.

Domaćin susreta bio je grad Rijeka gdje se okupilo oko 150 sudionika, predstavnika 28 gradova i općina koje nose titulu gradova i općina – prijatelj djece. Program je započeo svečanim otvorenjem u Art kinu, a nastavio se u ustanovama u kulturi, odnosno Dječjoj kući, MMSU Rijeka i Palači šećerane. Prisutnima su se na otvorenju obratili zamjenik riječkog gradonačelnika Goran Palčevski, pročelnik Odjela za kulturu Ivan Šarar, dopredsjednica Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske Sanja Škorić te pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević.

Susret je sadržavao bogat program za djecu i mlade, održale su se brojne radionice koje se inače održavaju u Dječjoj kući tijekom ljetnih mjeseci, točnije školskih praznika. U razgovoru i prezentaciji smo saznali da se programi nadopunjuju i u suradnji su sa školom, a primjer je iznijela i jedna učenica sedmog razreda osnovne škole. U vrijeme radionica za djecu odrasli sudionici pratili su panel za odrasle pod nazivom EPK jučer, danas, sutra, kojoj su sudjelovali pročelnik Odjela za kulturu Ivan Šarar, ravnateljica Art-kino Croatia Slobodanka Mišković, Kristijan Benić iz Gradska knjižnica Rijeka i ravnateljica Gradskog kazališta lutaka Magdalena Lupi Alvir.

Nakon radionica i panela za odrasle naše predstavnice su posjetile Muzej grada Rijeke te

puni informacija, dojmova i novih ideja svi zajedno čekamo nove susrete.

Skip to content