Općina Virje

Novosti


Natrag

Održano predstavljanje Općine Virje pod nazivom „KULTURNA I POVIJESNA BAŠTINA OPĆINE VIRJE“

  • Novosti
  • Objavljeno: Utorak, 24. travnja 2018.

#

Dana 20. travnja 2018. s početkom u 19 sati u Domu mladih u Koprivnici održano je predstavljanje Općine Virje u suradnji s Povijesnim društvom Koprivnica i Muzejom grada Koprivnice.

Pozdravne govore održali su predsjednica Povijesnog društva Koprivnica gđa Lidija Vranar, predsjednik Gradskog vijeća Grada Koprivnice gosp. Ivan Pal, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije gosp. Ratimir Ljubić i u ime domaćina večeri, načelnik Općine Virje, gosp. Mirko Perok.

U cjelovečernjem zanimljivom programu u kojem se kroz različite aspekte i načine istraživanja govorilo o povijesti i razvoju kulturnog, društvenog i obrazovnog života Virja,  sudjelovali su predavači načelnik Mirko Perok s uvodnom  prezentacijom o Općini Virje, arhelog Robert Čimin, povjesničar prof.dr.sc. Hrvoje Petrić, povjesničarka umjetnosti Helena Kušenić, etnologinja Vesna Peršić-Kovač i biolog mr.sc. Dražen Podravec.

U glazbenom dijelu programa, brojni gosti u prepunoj dvorani, uživali su u nastupu Puhačkog orkestra Dobrovoljnog vatrogasnog društva Koprivnica, Hrvatskog pjevačkog društva „Ferdo Rusan“ Virje, mješovitog pjevačkog zbora i mlađe folklorne sekcije i isječcima iz predstava Glumišne družine Virje.

Predstavljanje kulturne i povijesne baštine Općine Virje popratile su udruge i pojedinci sa prezentacijama svojih proizvoda:

  • Udruga vinara, voćara i pčelara Općine Virje, degustacijom vina, voća, meda i drugih proizvoda,
  • Ivanka Turković izložbom tkanja i ručnih radova,
  • KUD „Zvirišće“ Šemovci izložbom starinskih ručnih radova i degustacijom štruklji i diganih kolača,
  • DRUŠTVO ŽENA VIRJE degustacijom mazanice i virovskih prkača,
  • OPG HAPAVEL s medom i proizvodima od meda,
  • TURISTIČKA ZAJEDICA PODRUČJA „SREDIŠNJA PODRAVINA“ i
  • DRUŠTVO „NAŠA DJECA“ VIRJE.

Općina Virje zahvaljuje Povijesnom društvu Koprivnica i Muzeju grada Koprivnica na danoj mogućnosti predstavljanja Općine Virje, predavačima na njihovom istraživačkom radu o Virju te svim sudionicima u programu, udrugama i izlagačima proizvoda s područja općine.

Pogledajte fotogaleriju.

Skip to content