Općina Virje

Novosti


Natrag

Održana završna konferencija projekta Zaželi – provedi 3. faza

  • Novosti
  • Objavljeno: Srijeda, 02. kolovoza 2023.

#

Dana 4. kolovoza  2023. godine s početkom u 9,00 sati u Društvenom domu u Virju, Trg dr. Franje Tuđmana 1, održana je završna konferencija projekta Zaželi – Program zapošljavanja žena u Općini Virje pod nazivom Zaželi – provedi!3, kodni broj: UP.02.1.1.16.0412

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA:  59.056,34 eura (444.960,00 HRK)

Projekt je u potpunosti financiran iz sredstava Europske unije, Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. temeljem Ugovora zaključenog sa Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

TRAJANJE PROJEKTA:  8 mjeseci, od 16.12.2022. do 16.08.2023.

Na vrijeme od 6 mjeseci, od 1.02. do 31.07. bilo je zaposleno 9 žena koje su brinule za od 61 do 72 korisnika starijih ili nemoćnih osoba. Korisnicima su se tijekom tih 6 mjeseci osiguravali paketi sa higijenskim i kućanskim potrepštinama.

Cilj projekta je u potpunosti ostvaren s obzirom da je bilo zaposleno 9 teže zapošljivih žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem s područja Općine Virje te time unaprijedili njihov radni potencijal, ublažili posljedice njihove nezaposlenosti i povećali njihovu konkurentnost na tržištu rada.

Ostvaren je i cilj da se potakne socijalna uključenost i povećana razina kvalitete života starijih i nemoćnih osoba kojima je potrebna potpora i podrška u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, pomoć u kućanstvu te pratnja i pomoć u njihovoj socijalnoj integraciji.                                                        

                                                                                                                     
Obvezni partneri u ovom projektu su bili Hrvatski zavod za zapošljavanje i Hrvatski zavod za socijalni rad vezano za ciljanu skupinu žena i za krajnje korisnike starije i nemoćne osobe

Provedbu projekta provodili smo uz pomoć PORA- e Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Konferenciji su, uz domaćine načelnika Općine Virje Mirka Peroka i pročelnicu Kristinu Filipović kao voditeljicu projekta, prisustvovali zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, predstavnica PORA Razvojne agencije Podravina i Prigorje Ida Očenašek Kovač, v.d. voditelja Područnog ureda Hrvatskog zavoda za socijalni rad Područni ured Đurđevac, 9 žena ciljane skupine i koordinatorica Biserka Hatadi, predstavnik korisnika gosp. Šoštarić i gđa Martić i predstavnici medija.

Općina Virje zahvaljuje svima na pomoći u projektu i uspješnoj provedbi projekta.

Skip to content