Općina Virje

Novosti


Natrag

Održana završna konferencija na projektu – izgradnja reciklažnog dvorišta sufinanciranog sredstvima Europske unije

  • Novosti
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 24. veljače 2020.

#

U petak, 21.02.2020. održana je završna konferencija projekta – izgradnja reciklažnog dvorišta u Virju. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda Europske unije zaključen je  28. veljače 2019. godine s rokom provedbe do 28. ožujka 2020. godine te je ishođenjem uporabne dozvole projekt završen. Ukupna vrijednost projekta je 2.453.709,88 kune od čega prihvatljivi troškovi iznose 2.264.628,63 kune. Ostvarena bespovratna sredstva iz Kohezijskog fonda iznose 1.924.934,33 kn, što čini 85 posto prihvatljivih troškova. Ostatak sredstava osiguran je iz proračuna Općine Virje i Koprivničko-križevačke županije.

Ovom završnom događaju  uz domaćine, načelnika Općine Virje Mirka Peroka i voditeljicu projekta Kristinu Filipović, prisustvovali su i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota, ravnateljica PORA Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić, direktor Drava kom d.o.o. Goran Gregurek, ravnateljica Dječjeg vrtića Zrno Maja Šobak i ravnateljica OŠ prof. F. V. Šignjar Marica Cik Adaković.

Tijekom provedbe projekta na području Općine provedene su informativno-obrazovne aktivnosti radi informiranja  građana o razvrstavanju otpada, korištenju reciklažnog dvorišta i vrstama otpada koji će se zaprimati u reciklažnom dvorištu a održane su i edukativne radionice za djecu vrtićke dobi u Dječjem vrtiću Zrno te za djecu osnovnoškolske dobi u Osnovnoj školi Profesora Franje Viktora Šignjara.

Reciklažnim dvorištem izgrađenim u zoni gospodarenja otpadom gdje se već nalazi i pročistač otpadnih voda upravljat će tvrtka Drava kom d.o.o. a početak rada planira se od 1. ožujka 2020. prema rasporedu rada tvrtke.

Skip to content