Općina Virje

Novosti


Natrag

Održana početna konferencija u projektu Zaželi – provedi 3

  • Novosti
  • Objavljeno: Četvrtak, 26. siječnja 2023.

#

Dana 26. siječnja  2023. godine s početkom u 10,00 sati u Vijećnici društvenog doma u Virju,  održana je početna konferencija projekta Zaželi – Program zapošljavanja žena u Općini Virje pod nazivom Zaželi – provedi!3

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA:  59.056,34 eura (444.960,00 HRK)

IZNOS POTPORE EUROPSKE UNIJE: 59.056,34 eura (444.960,00 HRK)

Projekt je u potpunosti financiran iz sredstava Europske unije, Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

TRAJANJE PROJEKTA:  8 mjeseci, od 16.12.2022. do 16.08.2023.

Partneri na projektu: Hrvatski zavod za zapošljavanje i Hrvatski zavod za socijalnu skrb

Ugovor o financiranju projekta, kodni broj UP.02.1.1.16.0412 potpisan je s danom 16.12.2022., a potpisali su ga načelnik Mirko Perok u ime Općine Virje, ministar Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić  i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar u ime Posredničkog tijela 2.

 
Općina Virje provodila je prethodno projekte Zaželi – provedi! i Zaželi provedi! 2 tako da je ovaj projekt nastavak aktivnosti Općine Virje na zapošljavanju teže zapošljivih žena i na brizi o starijim i nemoćnim osobama. Cilj projekta Zaželi – provedi! 3 je zaposliti u lokalnoj zajednici na 6 mjeseci 9 teže zapošljivih žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem s područja Općine Virje te time unaprijediti njihov radni potencijal, ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i povećati njihova konkurentnost na tržištu rada. Istovremeno, cilj je i potaknuti socijalnu uključenost i povećati razina kvalitete života za 61 korisnika,  starijih i nemoćnih osoba kojima je potrebna potpora i podrška u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, pomoć u kućanstvu te pratnja i pomoć u njihovoj socijalnoj integraciji. Također, u okviru projekta korisnicima se osiguravaju mjesečni paketi higijenskih i kućanskih potrepština.                                                       .                                                                                                                     
U razdoblju od potpisa ugovora, provedeno je niz aktivnosti: izrada vizuala projekta te ishođenje suglasnosti na iste, izrađen je plan nabave i plan zahtjeva za nadoknadu sredstava, nabava opreme za žene, natječaj za zapošljavanje žena, utvrđivanje prava korisnika na ulazak u ovaj projekt i slično.

Početak rada žena je od 1. veljače 2023. na vrijeme od 6 mjeseci a u tom razdoblju provedbe projekta žene će se brinuti za trenutno 61 korisnika s područja Općine Virje.

Rad sa korisnicima usmjeren je na pomoć u pripremi obroka, brigu o higijeni, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava i potreba, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima, razgovor i druženje. Iznos odobrenih sredstava obuhvaća, osim plaća žena, i trošak upravljanja projektom, nabavu opreme za žene, njihove radne odjeće i obuće te trošak nabave osnovnih higijenskih i kućanskih potrepština za korisnike mjesečno tijekom 6 mjeseci  brige o korisnicima.

VODITELJICA PROJEKTA:

        Kristina Filipović

    „Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Općine Virje“    

   „Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.“

Skip to content